У «Слузі народу» пропонують Раді встановити процедуру заборони партій

16:35, 28 марта 2022
Рішення про заборону ухвалюватиме Апеляційний адмінсуд. Його можна буде оскаржити у Верховному Суді.
У «Слузі народу» пропонують Раді встановити процедуру заборони партій
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У Верховній Раді зареєстровано проєкт закону щодо процедури та наслідку заборони «проросійських» політичних партій. Про це в Телеграм написала представник Верховної Ради у Конституційному Суді  та один зі співавторів ініціативи Ольга Совгиря.

За її словами, передбачається що заборона партій буде здійснюватися за рішенням суду. В умовах воєнного стану справи про заборону політичної партії як суду першої інстанції підсудні апеляційному адміністративному суду в апеляційному окрузі, що включає місто Львів.

Апеляцію на рішення суду першої інстанції можна буде подати до Верховного Суду. Він розглядатиме справу у складі колегії Касаційного адміністративного суду не менше ніж з п'яти суддів. Судове рішення Верховного Суду у таких справах є остаточним і касаційному оскарженню не підлягає.

Пропонуються також встановити обмежений термін розгляду справ про заборону партій. Зокрема, адміністративна справа про заборону партії вирішується судом першої інстанції протягом місяця після відкриття провадження у справі. Суд апеляційної інстанції розглядає справу протягом місяця після відкриття апеляційного провадження.

У разі заборони судом партії майно, кошти та інші активи партії та її структурних утворень переходять у власність держави, про що зазначається у рішенні суду.

Як повідомляла «Судово-юридична газета» фракцію ОПЗЖ 24 березня залишили ще 5 депутатів. РНБО 20 березня вирішило призупинити діяльність партії. Згідно до закону про політичні партії, політичну силу можна заборонити лише рішення суду.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Інна Вітюк
    Інна Вітюк
    суддя Хмельницького апеляційного суду
  • Тетяна Левченко
    Тетяна Левченко
    суддя Сумського апеляційного суду
  • Олексій Огурцов
    Олексій Огурцов
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва
  • Андрій Федорчук
    Андрій Федорчук
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва
  • Наталія Шевченко
    Наталія Шевченко
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва