У «Слузі народу» пропонують Раді давати від 5 до 10 років за пропаганду агресії РФ проти України

18:19, 28 марта 2022
Пропаганда акту агресії проти України з боку Російської Федерації як держави терориста з використанням ЗМІ карається позбавленням волі на термін до 10 років.
У «Слузі народу» пропонують Раді давати від 5 до 10 років за пропаганду агресії РФ проти України
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Група народних депутатів з фракцій «Слуга народу» та опозиції зареєстрували у Верховній Раді законопроєкти №7214 «Про заборону пропаганди агресії РФ проти України та російського неонацистського тоталітарного режиму» та №7215 внесення змін до Кримінального кодексу України та Кримінального процесуального кодексу України щодо відповідальності за пропаганду агресії РФ, яким пропонується ув’язнювати за такі дії на 5 років

Законопроєктом №7214 пропонується встановити, що пропаганда російського неонацистського тоталітарного режиму, акту агресії проти України з боку Російської Федерації як держави-терориста – це зокрема, публічне заперечення, в тому числі через засоби масової інформації або з використанням мережі Інтернет, злочинного характеру акту збройної агресії (війни) проти України з боку Російської Федерації, що розпочався 24 лютого 2022 року, поширення інформації, спрямованої на підтримку або виправдання злочинного характеру діяльності Російської Федерації, посадових осіб та (або) представників органів державної влади держави-терориста, представників збройних сил Російської Федерації, інших воєнних формувань, які офіційно або приховано діють від імені Російської Федерації, на території України або проти території України з територій інших країн, публічне використання символіки військового вторгнення російського неонацистського тоталітарного режиму в Україну, використання, створення, поширення продукції, що містить таку символіку, як в Україні, так і в інших країнах світу.

Крім цього РФ пропонується визнати державою терористом та встановити заборону пропаганди символіки, яка, серед іншого наявна на військовій техніці окупантів.

Також, серед іншого пропонується заборонити  державну реєстрацію друкованого засобу масової

інформації, назва якого містить символіку військового вторгнення російського неонацистського тоталітарного режиму в Україну».

Законопроєктом 7215 пропонується доповнити Кримінальний кодекс статтею 2586. Пропаганда російського неонацистського тоталітарного режиму, акту агресії проти України з боку Російської Федерації як держави терориста та встановити, що пропаганда російського неонацистського тоталітарного режиму, акту агресії проти України з боку Російської Федерації як держави терориста, в тому числі використання символіки військового вторгнення російського неонацистського тоталітарного режиму в Україну, карається обмеженням волі на строк до п’яти років або позбавленням волі на той самий строк, з конфіскацією майна або без такої.

Ті самі дії, вчинені особою, яка є представником влади, або вчинені повторно, або організованою групою, або з використанням засобів масової інформації, - караються позбавленням волі на строк від п’яти до десяти років з конфіскацією майна або без такої.». Також передбачається встановити підслідність справ, які порушені за цією статтею за СБУ

Як повідомляла «Судово-юридична газета» 24 лютого Президент України Володимир Зеленський підписав указ про запровадження воєнного стану через агресію РФ. У березні Верховна Рада продовжила його до 25 квітня.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Інна Вітюк
    Інна Вітюк
    суддя Хмельницького апеляційного суду
  • Тетяна Левченко
    Тетяна Левченко
    суддя Сумського апеляційного суду
  • Олексій Огурцов
    Олексій Огурцов
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва
  • Андрій Федорчук
    Андрій Федорчук
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва
  • Наталія Шевченко
    Наталія Шевченко
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва