У «Слузі народу» пропонують дозволити депутатам, чиновникам та міністрам на час війни займатися іншою оплачуваною роботою: є умова

11:10, 29 марта 2022
Чиновники та депутати під час війни зможуть отримувати будь-які додаткові доходи в разі набуття статусу внутрішньо переміщеної особи.
У  «Слузі народу» пропонують дозволити депутатам, чиновникам та міністрам на час війни займатися іншою оплачуваною роботою: є умова
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Народний депутат з фракції «Слуга народу» Сергій Гривко зареєстрував у Верховній Раді законопроєкт №7211 про внесення змін до статті 25 Закону України "Про запобігання корупції" щодо зняття в умовах воєнного станув України обмежень для внутрішньо переміщених осіб щодо сумісництва з іншими видами діяльності, яким пропонується дозволити депутатам, топ-посадовцям на час воєнного стану займатися будь-якою іншою оплачуваною роботою в разі набуття статусу внутрішньо переміщеної особи.

Законопроєктом пропонується доповнити статтю 25 закону про запобігання корупції пунктом 4 такого змісту В умовах воєнного стану в Україні обмеження, передбачені частиною першою цієї статті, а також обмеження, встановлені законодавством щодо роботи за сумісництвом працівників державних та комунальних підприємств, установ та організацій, не діють відносно внутрішньо переміщених осіб.

Частина перша статті 25 закону про запобігання корупції передбачає, що депутати, міністри, топ-посадовці, чиновники не мають права займатися іншою оплачуваною (крім викладацької, наукової і творчої діяльності, медичної практики, інструкторської та суддівської практики із спорту) або підприємницькою діяльністю, якщо інше не передбачено Конституцією або законами України.

Крім цього їм заборонено входити до складу правління, інших виконавчих чи контрольних органів, наглядової ради підприємства або організації, що має на меті одержання прибутку (крім випадків, коли особи здійснюють функції з управління акціями (частками, паями), що належать державі чи територіальній громаді, та представляють інтереси держави чи територіальної громади в раді (спостережній раді), ревізійній комісії господарської організації).

В разі ж ухвалення ініціативи обмеження буде тимчасово прибрано.

Як повідомляла «Судово-юридична газета» Верховна Рада схвалила закон, який надасть уряду широкі повноваження в частині обмеження конституційних прав громадян.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Інна Вітюк
    Інна Вітюк
    суддя Хмельницького апеляційного суду
  • Тетяна Левченко
    Тетяна Левченко
    суддя Сумського апеляційного суду
  • Олексій Огурцов
    Олексій Огурцов
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва
  • Андрій Федорчук
    Андрій Федорчук
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва
  • Наталія Шевченко
    Наталія Шевченко
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва