У «Слузі народу» пропонують обмежити кількість галузей, де можуть на час війни запровадити 60 годинний робочий тиждень

11:36, 6 апреля 2022
По 60 годин на тиждень під час війни можуть зобов’язати працювати лише працівників критичної інфраструктури.
У «Слузі народу» пропонують обмежити кількість галузей, де можуть на час війни запровадити 60 годинний робочий тиждень
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Група депутатів з фракції «Слуга народу» серед яких голова комітету з питань соціальної політики Галина Третякова зареєстрували у Верховній Раді законопроєкт  №7251 про внесення змін до деяких законів України щодо оптимізації трудових відносин, яким пропонується обмежити кількість галузей, де тривалість робочого часу може бути збільшена до 60 годин на тиждень під час воєнного стану.

Законопроєктом пропонується внести зміни до статті 6 закону “Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану” та передбачити, що нормальна тривалість робочого часу у період воєнного стану може бути збільшена до 60 годин на тиждень для працівників, зайнятих на об'єктах критичної інфраструктури (оборонній сфері, сфері забезпечення життєдіяльності населення і т. і.). Чинна норма не передбачає таких обмежень.

При цьому на час війни пропонується враховувати святкові та неробочі дні при визначенні тривалості щорічних відпусток. Також у період дії воєнного стану не застосовуються норми законодавства стосовно скороченого робочого дня напередодні свята, скасовано обмеження на надурочні роботи та спрощено процедуру залучення працівників до роботи у вихідні дні.

Як повідомляла «Судово-юридична газета», 24 березня набув чинності закон про обмеження трудових прав працівників на час війни. Зокрема, на час воєнного стану роботодавець звільняється від відповідальності за несвоєчасну виплату зарплати.

 Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Інна Плахтій
    Інна Плахтій
    член Вищої ради правосуддя
  • Віталій Галаган
    Віталій Галаган
    суддя Дніпровського районного суду міста Києва
  • Олена Губська
    Олена Губська
    суддя Верховного Суду у Касаційному адміністративному суді