Зеленський на час війни розширив підстави для звільнення членів наглядових рад державних компаній та банків

17:58, 15 апреля 2022
Заходи боротьби з ризиками для національної безпеки, прописані в законі, передбачають можливість на час війни зобов'язати члена наглядової ради приїхати за місцем дислокації підприємства або банку, і там же працювати та звільнити, в разі відмови це робити
Зеленський на час війни розширив підстави для звільнення членів наглядових рад державних компаній та банків
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Президент України Володимир Зеленський підписав  ухвалений парламентом законопроєкт про внесення змін до деяких законів України щодо здійснення моніторингу потенційних загроз національній безпеці України у сфері економіки та розширила підстави для звільнення членів наглядових рад державних компаній та банків  на час воєнного стану. Відповідний запис з’явився на сайті Верховної Ради.

Згідно до документу, суб’єкт управління державного унітарного підприємства, господарського товариства, у статутному капіталі якого більше 50 відсотків акцій (часток) належать державі, а також господарського товариства, у статутному капіталі якого більше 50 відсотків акцій (часток) належать господарському товариству, у статутному капіталі якого більше 50 відсотків акцій (часток) належать державі, зобов’язаний здійснювати моніторинг наявних або потенційних загроз національній безпеці України та у випадку їх виявлення вживати заходів для нейтралізації їх впливу на діяльність такого підприємства або товариства.

У випадку прийняття рішення про визначення відповідних заходів члени наглядової ради, інші посадові особи мають невідкладно прибути за адресою місцезнаходження такого підприємства або товариства. В разі їхньої відсутності може бути поставлене питання про дострокове припинення контракту без виплат відповідних компенсаційних платежів (у випадку якщо такі платежі передбачені, зокрема укладеними контрактами (цивільно-правовими договорами) або колективним договором, що діє на підприємстві або в господарському товаристві).

Закон набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування, і діє на період дії правового режиму воєнного стану.

Як повідомляла «Судово-юридична газета», Нацбанк повідомив поточний стан та перспективи економіки України. Зазначається, що у березні 2022 року споживча інфляція в річному вимірі прискорилася до 13,7% (із 10,7% у лютому). Зростання споживчих цін насамперед пов'язане з порушенням ланцюгів постачання та виробничих процесів, нерівномірним попитом, збільшенням витрат бізнесу, а також фізичним знищенням активів багатьох підприємств через повномасштабний напад росії на Україну. Насамперед стрімко подорожчали продукти харчування, фармацевтичні товари та пальне. За оцінками Національного банку, інфляційний тиск зберігатиметься й надалі насамперед через наслідки повномасштабної війни. За підсумками 2022 року інфляція може перевищити позначку 20%, але залишатиметься контрольованою.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

 

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Руслан Жук
    Руслан Жук
    суддя Кіровоградського окружного адміністративного суду
  • Елла Катаєва
    Елла Катаєва
    суддя Одеського окружного адміністративного суду
  • Оксана Блажівська
    Оксана Блажівська
    суддя Господарського суду міста Києва