Голова ВР і його заступник пропонують виключити Медведчука зі складу комітету ВР з прав людини

09:30, 21 апреля 2022
Пропонується відкликати Віктора Медведчука з посади члена Комітету з питань прав людини, деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій у Донецькій, Луганській областях та Автономної Республіки Крим, міста Севастополя, національних меншин і міжнаціональних відносин.
Голова ВР і його заступник пропонують виключити Медведчука зі складу комітету ВР з прав людини
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук та його заступники Олександр Корнієнко та Олена Кондратюк зареєстрували у Верховній Раді проєкт постанови №7301 про внесення змін до Постанови Верховної Ради України «Про обрання голів, перших заступників, заступників голів, секретарів, членів комітетів Верховної Ради України дев’ятого скликання», якою пропонується відкликати нардепа Віктора Медведчука зі складу комітету з питань прав людини

Проєктом пропонується внести зміни до пункту 1 Постанови Верховної Ради України від 29 серпня 2019 року «Про обрання голів, перших заступників, заступників голів, секретарів, членів комітетів Верховної Ради України дев’ятого скликання», виклавши його у такій редакції: «відкликати Медведчука Віктора Володимировича – народного депутата України, з посади члена Комітету з питань прав людини, деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій у Донецькій, Луганській областях та Автономної Республіки Крим, міста Севастополя, національних меншин і міжнаціональних відносин, обраного за квотою пропорційного представництва депутатської фракції Політичної партії "Опозиційна платформа – За життя".

Таким чином, в разі ухвалення рішення Медведчук не буде входити до жодного парламентського комітету. Це вплине на його заробітню платню, оскільки як член комітету він отримує понад 20 тисяч гривень. Звісно він може запропонувати призначити його членом іншого комітету. Однак це рішення має ухвалити Верховна Рада.

Як повідомляла «Судово-юридична газета», 14 квітня було оголошено рішення РНБО про призупинення діяльності фракції ОПЗЖ.

«Це означає, що вони втратили права як фракція. Вони не можуть виступати на Погоджувальній раді керівників фракцій, не можуть подавати своїх представників до тимчасових слідчих комісій парламенту, не можуть виступати на засіданні від фракції», - пояснив очільник комітету з питань податкової та митної політики Данило Гетманцев.

При цьому депутати ОПЗЖ отримують всі належні депутатам за законодавством виплати.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва