Рада виключила Медведчука зі складу комітету з прав людини

18:38, 21 апреля 2022
Нардепа Віктора Медведчука відкликано з посади члена Комітету з питань прав людини, деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій у Донецькій, Луганській областях та Автономної Республіки Крим, міста Севастополя, національних меншин і міжнаціональних відносин.
Рада виключила Медведчука зі складу комітету з прав людини
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Верховна Рада схвалила проєкт постанови №7301 про внесення змін до Постанови Верховної Ради України «Про обрання голів, перших заступників, заступників голів, секретарів, членів комітетів Верховної Ради України дев’ятого скликання» та відкликала нардепа Віктора Медведчука зі складу комітету з питань прав людини. За відповідне рішення проголосували 295 народних депутатів.

Постановою внесено зміни до пункту 1 Постанови Верховної Ради України від 29 серпня 2019 року «Про обрання голів, перших заступників, заступників голів, секретарів, членів комітетів Верховної Ради України дев’ятого скликання», виклавши його у такій редакції: «відкликати Медведчука Віктора Володимировича – народного депутата України, з посади члена Комітету з питань прав людини, деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій у Донецькій, Луганській областях та Автономної Республіки Крим, міста Севастополя, національних меншин і міжнаціональних відносин, обраного за квотою пропорційного представництва депутатської фракції Політичної партії "Опозиційна платформа – За життя".

Таким чином, тепер Медведчук не входить до жодного парламентського комітету. Це вплине на його заробітню платню, оскільки як член комітету він отримує понад 20 тисяч гривень. Звісно він може запропонувати призначити його членом іншого комітету. Однак це рішення має ухвалити Верховна Рада.

Як повідомляла «Судово-юридична газета», 14 квітня було оголошено рішення РНБО про призупинення діяльності фракції ОПЗЖ.

«Це означає, що вони втратили права як фракція. Вони не можуть виступати на Погоджувальній раді керівників фракцій, не можуть подавати своїх представників до тимчасових слідчих комісій парламенту, не можуть виступати на засіданні від фракції», - пояснив очільник комітету з питань податкової та митної політики Данило Гетманцев.

Разом з тим 21 квітня оголошено про створення депутатської групи, до якої увійшли депутати від ОПЗЖ.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Андрій Іванов
    Андрій Іванов
    суддя Ужгородського міськрайонного суду Закарпатської області
  • Галина Бондаренко
    Галина Бондаренко
    суддя Голосіївського районного суду міста Києва
  • Ольга Кролевець
    Ольга Кролевець
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Сергій Стефанишин
    Сергій Стефанишин
    суддя Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області