У «Слузі народу» пропонують розпускати фракцію партії, діяльність якої заборонена

16:30, 25 апреля 2022
У разі заборони судом політичної партії, яка сформувала у Верховній Раді депутатську фракцію, така депутатська фракція після набрання судовим рішенням про заборону політичної партії законної сили оголошується розпущеною.
У «Слузі народу» пропонують розпускати фракцію партії, діяльність якої заборонена
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Верховній Раді пропонують розпускати фракцію партії, яка буде заборонена за рішенням суду. Це передбачено поправкою народного депутата від фракції «Слуга народу» Ігоря Фріса до законопроєкту 7172-1 про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо заборони політичних партій, яку врахував комітет Верховної Ради з питань правової політики та включив до порівняльної таблиці до проєкту.

Пропонується внести зміни до статті 60 Регламенту Верховної Ради, яка врегульовує реєстрацію та припинення діяльності депутатської фракції наступні зміни: У разі заборони судом політичної партії, яка сформувала у Верховній Раді депутатську фракцію, така депутатська фракція після набрання судовим рішенням про заборону політичної партії законної сили оголошується Головою Верховної Ради України розпущеною. Слід зазначити, що навіть у випадку розпуску фракції депутати, які до неї входили мають можливість створити групу, яка матиме права фракції.

Крім цього пропонується у разі затвердження Президентом України рішення Ради національної безпеки і оборони України про зупинення діяльності політичної партії, яка сформувала у Верховній Раді депутатську фракцію, діяльність такої депутатської фракції зупиняється з моменту оголошення про це Головою Верховної Ради України. Зупинення діяльності депутатської фракції має наслідком зупинення прав цієї депутатської фракції, що передбачені цим Регламентом та відповідними постановами Верховної Ради. Як відомо, відповідне рішення було ухвалене стосовно фракції «Опозиційна платформа за життя». Більшість з депутатів цієї політичної сили увійшли до депутатської групи «Платформа за життя і мир».

Як повідомляла «Судово-юридична газета» Верховна Рада схвалила за основу законопроєкт 7172-1 про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо заборони політичних партій. Він, серед іншого  передбачає, що справи щодо заборони партій будуть можуть розглядатися у Львові та забороняє партіям співпрацювати з політичними силами країни-окупанта. До цього Мінюст, за словами представниці Верховної Ради у Конституційному суді Ольги Совгирі анонсував позови про заборону діяльності окремих політичних партій. 

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Валентин Томилко
    Валентин Томилко
    суддя Полтавського апеляційного суду
  • Ольга Ніколаєва
    Ольга Ніколаєва
    суддя Харківського окружного адміністративного суду
  • Наталія Стахова
    Наталія Стахова
    суддя Луганського апеляційного суду