Керівників держкомпаній можуть звільнити в разі перебування закордоном в робочий час: Кабмін ухвалив рішення

10:38, 28 апреля 2022
В разі ж перебування у робочий час поза межами робочого місця в Україні або закордоном без належного погодження керівників держкомпаній або членів виконавчого органу до них може бути застосоване дисциплінарне стягнення відповідно до закону чи припинено їх повноваження в установленому порядку.
Керівників держкомпаній можуть звільнити в разі перебування закордоном в робочий час: Кабмін ухвалив рішення
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Кабінет міністрів на час війни дозволив звільняти керівників державних компаній, які перебувають за межами України в робочий час без дозволу уряду чи органу управління компанії. Відповідне рішення закріплене постановою уряду №481 від 26 квітня.

Згідно до документу робота працівників, членів виконавчого органу та керівників суб’єктів господарювання державного сектору за межами України допускається лише у разі службового відрядження, оформленого в установленому порядку. При цьому для керівників держкомпаній, які перебувають під управлінням уряду, для виїзду необхідно погодження Кабміну, а для керівників інших держкомпаній - суб’єктом управління об’єктами державної власності або іншими органами управління суб’єкта господарювання відповідно до їх установчих документів.

В разі ж перебування у робочий час поза межами робочого місця в Україні або закордоном без належного погодження керівників держкомпаній або членів виконавчого органу(за винятком перебування у відрядженні-sud.ua) до них може бути застосоване дисциплінарне стягнення відповідно до закону чи припинено їх повноваження в установленому порядку.

Для членів виконавчого органу або керівника суб’єкта господарювання, які перебувають на території України, за рішенням суб’єкта управління об’єктами державної власності, загальних зборів акціонерів (учасників) господарських товариств, у статутному капіталі яких 50 відсотків акцій (часток) належать державі, а також наглядових рад суб’єктів господарювання може запроваджуватися дистанційна робота за наявності можливості забезпечення належної (безперервної) роботи відповідного суб’єкта господарювання.

Як повідомляла «Судово-юридична газета», Кабмін 14 квітня схвалив постанову, якою зобов’язав повернутися в Україну чиновників до 25 квітня. В разі, якщо чиновники до цього часу залишаться за межами нашої держави їх можуть звільнити.

До цього Верховна Рада схвалила зміни до законодавства, згідно до яких, члени наглядових рад на час воєнного стану зобов’язані повернутися в Україну в разі необхідності.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Оксана Куриленко
    Оксана Куриленко
    суддя Київського районного суду м. Одеси
  • Віктор Чаплицький
    Віктор Чаплицький
    суддя Київського районного суду м. Одеси