У «Слузі народу» пропонують дозволити депутатам працювати у штабах територіальної оборони

08:14, 5 мая 2022
Пропонується дозволити депутатам брати участь у роботі штабів територіальної оборони з правом дорадчого голосу.
У «Слузі народу» пропонують дозволити депутатам працювати у штабах територіальної оборони
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Група народних депутатів переважно з фракції «Слуга народу» зареєстрували у Верховній Раді законопроєкт №7344 про внесення змін до деяких законів України щодо участі народних депутатів України в роботі штабів зон (районів) територіальної оборони, яким пропонується дозволити депутатам брати участь у роботі штабів територіальної оборони з правом дорадчого голосу.

Законопроєктом пропонується внести зміни до закону «Про основи національного спротиву», зазначивши, що Народні депутати України, за бажанням, мають право брати участь з правом дорадчого голосу у роботі штабів зон (районів) територіальної оборони за умови взяття ними письмового зобов'язання щодо збереження державної таємниці відповідно до вимог чинного законодавства.

Аналогічні зміни пропонується внести до законів «Про правовий режим воєнного стану» та «Про статус народного депутата».

Як зазначається у пояснювальній записці ухвалення законопроєкту дозволить народним депутатам України, у разі виявленого бажання та за умови взяття ними письмового зобов'язання щодо збереження державної таємниці, брати участь з правом дорадчого голосу у роботі штабів зон (районів) територіальної оборони в умовах мирного та військового часу, з метою більш оперативного вирішення питань покращення обороноздатності нашої держави та окремих її регіонів

У березні Верховна Рада схвалила за основу законопроєкт, яким дозволяється депутатам служити у війську за контрактом під час війни. При цьому передбачається, що депутат буде отримувати дві зарплати.

Як повідомляла «Судово-юридична газета» Верховна Рада дозволила використовувати сили територіальної оборони на всій території України.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Оксана Куриленко
    Оксана Куриленко
    суддя Київського районного суду м. Одеси
  • Віктор Чаплицький
    Віктор Чаплицький
    суддя Київського районного суду м. Одеси