Зеленський дозволив встановлювати тимчасовий прикордонний контроль на межі з тимчасово окупованою територією

14:08, 9 мая 2022
Президент України підписав ухвалений парламентом законопроєкт 7270.
Зеленський дозволив встановлювати тимчасовий прикордонний контроль на межі з тимчасово окупованою територією
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Президент України Володимир Зеленський підписав ухвалений парламентом законопроєкт 7270 про внесення змін до деяких законів України щодо регулювання правового режиму на тимчасово окупованій території України та надав можливість встановлення тимчасового прикордонного контролю на межі з тимчасово окупованою територією.

Згідно з документом тимчасово окупована Російською Федерацією територія України (тимчасово окупована територія) – це частини території України, в межах яких збройні формування Російської Федерації та окупаційна адміністрація Російської Федерації встановили та здійснюють загальний контроль, або в межах яких збройні формування Російської Федерації встановили та здійснюють загальний контроль з метою встановлення окупаційної адміністрації Російської Федерації.

Датою початку тимчасової окупації Російською Федерацією окремих територій України є 19 лютого 2014 року.

Адміністративна межа між тимчасово окупованою територією та іншою територією України визначається рішенням Ради національної безпеки і оборони України, введеним у дію указом Президента України. На адміністративній межі між тимчасово окупованою територією та іншою територією України рішенням Ради національної безпеки і оборони України, введеним в дію Указом Президента України, може запроваджуватися тимчасовий прикордонний контроль.

Примусове автоматичне набуття громадянами України, які проживають на тимчасово окупованій території, громадянства Російської Федерації не визнається Україною та не є підставою для втрати громадянства України.

Також уточнюється порядок в’їзду осіб на тимчасово окуповану територію та виїзду з неї. Встановлюється, що громадяни України можуть залишити окуповану територію через адміністративну межу чи гуманітарні коридори. В’їзд на окуповану територію обмежується на час проведення активних бойових дій.

Забороняється переміщення товарів, які вироблені на тимчасово окупованій території крім речей, які віднесені до особистих речей, що переміщуються у ручній поклажі та/або супроводжуваному багажі.

Також передбачається, що справи, розгляд яких не закінчено у судах на тимчасово окупованій території будуть передаватися до іншого суду за розпорядженням голови Верховного Суду.

Як повідомляла «Судово-юридична газета», на початку березня Верховна Рада дозволила РНБО визнавати території тимчасово окупованими.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде