Раді пропонують тимчасово зупинити держфінансування політичних партій

15:05, 27 мая 2022
Депутати з монобільшості пропонують з другого кварталу поточного року зупинити держфінансування політичних партій щонайменше до кінця року.
Раді пропонують тимчасово зупинити держфінансування політичних партій
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Група народних депутатів з фракції «Слуга народу» та перший віце-спікер Олександр Корнієнко зареєстрували у Верховній Раді законопроєкт №7413 про внесення змін до Закону України "Про Державний бюджет України на 2022 рік", яким передбачається зупинення з другого кварталу 2022 року фінансування статутної діяльності політичних партій за рахунок коштів державного бюджету.

Законопроєктом пропонується доповнити перехідні положення Установити, що у 2022 році, починаючи з другого кварталу, як виняток з положень статей 17- 2 та 17-5 Закону України "Про політичні партії в Україні" (Відомості Верховної Ради України, 2001 р., No 23, ст. 118 із наступними змінами), видатки державного бюджету за бюджетною програмою «Фінансування статутної діяльності політичних партій» (код 6331020) не здійснюються. Таким чином пропонується щонайменше до кінця року припинити бюджетне фінансування політичних партій.

Згідно до закону про державний бюджет на 2022 рік, видатки на фінансування статутної діяльності політичних партій було заплановано у розмірі 885 мільйонів гривень. Партії у поточному році орієнтовно недоотримають 601 мільйон гривень.

Як повідомляла «Судово-юридична газета», голова Нацагенції з питань запобігання корупції Олександр Новіков підписав наказ про виплату партіям коштів держбюджету. Передбачалося, що Слуга народу» отримає 395 млн грн, «ОПЗЖ» - 119,5 млн грн, «ЄС» - 74,2 млн грн, «Голос» - 53,3 млн грн, «Батьківщина» - 74,9 млн грн. Разом з тим, суд зобов’язав НАЗК не перераховувати гроші на статутну діяльність партії ОПЗЖ. Як відомо стосовно цієї політичної сили Міністерство юстиції подало позов про ліквідацію.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Оксана Куриленко
    Оксана Куриленко
    суддя Київського районного суду м. Одеси
  • Віктор Чаплицький
    Віктор Чаплицький
    суддя Київського районного суду м. Одеси