У травні резерви НБУ скоротилися ще на майже 2 мільярди доларів

15:48, 7 июня 2022
Валютні резерви Центробанку з квітня по червень скоротилися з понад 27 до майже 25 мільйонів доларів.
У травні резерви НБУ скоротилися ще на майже 2 мільярди доларів
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Станом на 1 червня 2022 року міжнародні резерви України за попередніми даними становили 25 100,7 млн дол. США, що на 7% відсотків чи 1,8 мільярда доларів менше ніж 1 травня. Про це повідомляє прес-служба НБУ

Скорочення резервів НБУ відбулося, зокрема через продаж валюти на міжбанківському валютному ринку. В цілому минулого місяця Центробанк продав на валютному ринку 3 410,6 млн дол. США й викупив до резервів – 56,4 млн дол. США.

«Значні обсяги продажу валюти зумовлені перевищенням попиту на неї над пропозицією. Так, суттєві витрати на оборонні потреби, на імпорт товарів та послуг, а також для забезпечення розрахунків із міжнародними платіжними системами за витрати громадян із гривневих карток за кордоном перевищували надходження від експорту та від трудових мігрантів», - наголошується у повідомленні

Крім цього на обслуговування та погашення зовнішнього боргу минулого місяця НБУ виитратив майже 145 мільйонів доларів, у тому числі 60,2 млн дол. США спрямовано на обслуговування єврооблігацій України (ОЗДП). Крім того, Національний банк та уряд сплатили Міжнародному валютному фонду 68,6 млн дол. США.

Також на обсяг резервів вплинула переоційнка фінансових інструментів через зміну ринкової вартості та курсів валют. Минулого місяця їх вартість збільшилася на 63,1 млн дол. США.

«Валютні надходження на користь Уряду України становили 1 660,2 млн дол. США. Зокрема, 583,7 млн євро надійшли від Світового банку, а 582,3 млн євро – від Європейського союзу», - додають в НБУ.

Валютні резерви Нацбанку скорочуються другий місяць поспіль. Станом на 1 травня 2022 року вони становили 26,9%, що на 4% менше ніж було 1 квітня.

Як повідомляла «Судово-юридична газета», міністр фінансів Сергій Марченко заявив, що Україна не планує вести перемовини про реструктуризацію боргів.

«Гарячі голови пропонували вести провести реструктуризацію, списати борги, однак ми це категорично відкинули….Тим паче в нас немає проблем з обслуговуванням зовнішнього боргу», - зазначив міністр.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

 

 

 

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва