У «Слузі народу» пропонують саджати на 8 років за поширення під час війни неофіційної інформації про діяльність Укрнафти, Укрзалізниці, НСТУ

17:10, 10 июня 2022
Пропонується встановити кримінальну відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 8 років за поширення інформації про підприємтва, які мають стратегічне значення для економіки.
У «Слузі народу» пропонують саджати на 8 років за поширення під час війни неофіційної інформації про діяльність Укрнафти, Укрзалізниці, НСТУ
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Група народних депутатів з фракції «Слуга народу» зареєстрували у Верховній Раді законопроєкт №7455 про внесення змін до статті  114² Кримінального кодексу України щодо запровадження кримінальної відповідальності за поширення під час війни неофіційної інформації про діяльність, зокрема низки державних банків, «Укрзалізниці» та НСТУ, «Укрнафти», НАК «Нафтогаз України»

Законопроєктом пропонується доповнити статтю 1142 новим реченням такого змісту: Несанкціоноване поширення інформації про діяльність об’єктів критичної інфраструктури та державної власності, що мають стратегічне значення для економіки і безпеки держави, про місця збору та шляхи евакуації цивільного населення(за умови, якщо така інформація до цього не розміщувалася упровноваженим органом) вчинене в умовах воєнного стану карається позбавленням волі на строк від п’яти до до восьми років.

Під об’єктами критичної інфраструктури слід розуміти визначення, яке наведене у Законі України “Про критичну інфраструктуру”, а під об’єктами державної власності, що мають стратегічне значення для економіки і безпеки держави – об’єкти, передбачені Переліком об'єктів державної власності, що мають стратегічне значення для економіки і безпеки держави, затвердженим Кабінетом Міністрів України.

Таким чином, в разі ухвалення законопроєкту буде заборонено оприлюднювати інформацію окрім офіційної про діяльність, зокрема державного підприємства «Україна», що обслуговує перших осіб держави, АТ «Українська залізниця», Національна суспільна телекомпанія України, «Укрнафти», НАК «Нафтогаз України». Вказані компанії входять до переліку підприємств, які мають стратегічне значення для економіки і безпеки держави.

Крім цього, нічого окрім офіціозу, на думку авторів ініціативи, українцям не потрібно чути про діяльність державних банків: Ощадбаку, Укрексімбанку, Укргазбанку та про скандальновідомий «Укрспирт».

Як повідомляла «Судово-юридична газета», Верховна Рада запровадила кримінальну відповідальність за публікацію даних про переміщення ЗСУ.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Наталя Бжассо
    Наталя Бжассо
    суддя Одеського окружного адміністративного суду
  • Володимир Біоносенко
    Володимир Біоносенко
    голова Миколаївського окружного адміністративного суду
  • Василь Кузь
    Василь Кузь
    суддя Франківського районного суду м. Львова
  • Тетяна Фетісова
    Тетяна Фетісова
    суддя Черкаського апеляційного суду