Зеленський звільнив від призову за мобілізацією учнів та викладачів ПТУ: є умова

09:18, 15 июня 2022
Учнів закладів професійної (професійно-технічної) освіти не будуть мобілізовувати. Викладачі вказаних закладів теж матимуть право не йти до війська за умови, якщо вони працюють у ПТУ не менше ніж на 0,75 ставки.
Зеленський звільнив від призову за мобілізацією учнів та викладачів ПТУ: є умова
Джерело фото: novy.tv
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Президент України Володимир Зеленський підписав ухвалений парламентом законопроєкт №7272 про внесення змін до статті 23 Закону України "Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію" щодо відстрочки від призову на військову службу під час мобілізації деяких категорій громадян, розширивши перелік осіб, які звільняються від призову до війська за мобілізацією.

Документом внесено зміни до статті  23 Закону України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію», абзац другий та третій частини другої якої  викладено у такій редакції: «здобувачі професійної (професійно-технічної), фахової передвищої та вищої освіти, асистенти-стажисти, аспіранти та докторанти, які навчаються за денною або дуальною формами здобуття освіти; наукові і науково-педагогічні працівники закладів вищої та фахової передвищої освіти, наукових установ та організацій, які мають вчене звання та/або науковий ступінь, і педагогічні працівники закладів професійної (професійно-технічної) освіти, закладів загальної середньої освіти, за умови що вони працюють відповідно у закладах вищої, чи фахової передвищої освіти, наукових установах та організаціях, закладах професійної (професійно - технічної) чи загальної середньої освіти за основним місцем роботи не менш як на 0,75 ставки».

Таким чином, законом розширено перелік осіб, які не підлягають призову на військову службу під час мобілізації. Його доповнено такими категоріями громадян як учні і викладачі закладів професійної (професійно-технічної) освіти(за умови, якщо вони працюють у ПТУ чи середній школі на не менше нгіж на 0,75 ставки).

Як повідомляла «Судово-юридична газета», Верховна Рада на початку квітня схвалила законопроєкт, яким визначила додаткові підстави для звільнення з військової служби.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Сегодня день рождения празднуют
  • Олег Головенко
    Олег Головенко
    суддя Київського окружного адміністративного суду
  • Володимир Донець
    Володимир Донець
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва
  • Андрій Парінов
    Андрій Парінов
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду