Раді пропонують заощадити 11 мільйонів гривень на преміях педагогам та найкращим учасникам ЗНО і віддати їх на оборону

10:59, 22 июня 2022
Пропонується у 2022 не вручати щорічні премії ВР педагогам та найкращим учасникам ЗНО.
Раді пропонують заощадити 11 мільйонів гривень на преміях педагогам та найкращим учасникам ЗНО і віддати їх на оборону
Джерело фото: vseosvita.ua
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Група народних депутатів з фракції «Слуга народу» серед яких голова комітету з питань освіти та науки Сергій Бабак зареєстрували у Верховній Раді проєкт постанови №7477 про призупинення процедур присудження премій Верховної Ради України у сфері освіти у 2022 році, яким пропонується не вручати у поточному році премію Верховної Ради педагогічним працівникам та спрямувати кошти виділені на неї на потреби оборони держави.

Постановою пропонується визначити, що у 2022 році не присуджуються:

  • Премія Верховної Ради України педагогічним працівникам закладів дошкільної, загальної середньої, професійної (професійно-технічної) та позашкільної освіти;
  • Премія Верховної Ради України найкращим учасникам зовнішнього незалежного оцінювання результатів навчання, здобутих на основі повної загальної середньої освіти.

Як зазначається у пояснювальній записці, в частині областей неможливо провести процедуру висунення кандидатур на здобуття премії ВР. Крім цього, за словами авторів, необхідно спрямування усіх ресурсів, у тому числі фінансових, насамперед на здійснення заходів щодо відсічі збройної агресії та захисту держави.

Згідно з документом, завдяки відмові від преміювання педагогів та випускників шкіл державна скарбниця заощадить 11 мільйонів гривень.

Наприкінці 2021 року Верховна Рада ухвалила рішення про вручення премій педагогічним працівникам та найкращим учасникам ЗНО. Розмір премій становив 100 тисяч гривень 30 найкращим учасникам ЗНО та 30 премій по 136 тисяч гривень вихователям та педагогам шкіл та ПТУ та закладів позашкільної освіти.

Як повідомляла «Судово-юридична газета», на початку червня стало відомо, що 10 тисяч педагогів не можуть отримати зарплати. Як пояснив міністр освіти Сергій Шкарлет це відбулося через відсутність уповноважених осіб закладів, які мають цифрові підписи.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Сегодня день рождения празднуют
  • Роман Кисіль
    Роман Кисіль
    суддя Запорізького окружного адміністративного суду
  • Лев Кишакевич
    Лев Кишакевич
    голова Етичної Ради, суддя Великої Палати Верховного Суду
  • Юрій Луганський
    Юрій Луганський
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді