Раді пропонують підвищити штрафи за порушення правил додержання тиші в громадських місцях

15:00, 25 июня 2022
Передбачається, що для громадян стягнення можуть зрости з 5-15 до 30-50 неоподаткованих мінімумів доходів громадян, а для ФОПів з 15-30 до 50-100 мінімумів. За повторне порушення протягом року пропонується впровадити штраф для громадян до 80 неоподаткованих мінімумів, а для ФОПІв до 150 з конфіскацією предметів порушення тиші.
Раді пропонують підвищити штрафи за порушення правил додержання тиші в громадських місцях
Джерело фото: oppb.com.ua
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Група народних депутатів з фракції «Слуга народу» та опозиції зареєстрували у Верховній Раді законопроєкт №7446-1 про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо посилення відповідальності за порушення законодавства у сфері виробництва, зберігання, перевезення, торгівлі та використання піротехнічних виробів, яким пропонується запровадити адміністративну відповідальність за порушення вікових обмежень при продажі феєрверків та підвищити штрафи за порушення правил додержання тиші в населених пунктах та громадських місцях.

Законопроєктом пропонується доповнити статтю 182 Кодексу про адміністративні правопорушення новими реченнями такого змісту порушення встановлених законодавством обмежень або заборон щодо використання піротехнічних виробів, - тягнуть за собою накладення штрафу від трьохсот до п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією піротехнічних виробів.

Якщо вказане порушення було вчинено під час дії воєнного стану або особою, яку протягом року було піддано адміністративному стягненню за такі ж порушення, то  штраф може становити від п’ятисот до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян із конфіскацією піротехнічних виробів.

Також пропонується підвищити штрафу за порушення порядку продажу піротехнічних виробів з нинішніх 35-60 неоподаткованих мінімумів доходів громадян до 200-300.

Порушення ж встановлених законодавством вікових обмежень щодо продажу або передачі піротехнічних виробів, - тягне за собою накладення штрафу від чотирьохсот до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією піротехнічних виробів.

Феєрверки заборонено продавати або передавати особам, які не досягли такого віку: класу 1 – 12 років; класу 2 – 16 років; класу 3 – 18 років. Сценічні піротехнічні вироби класу Т1 та піротехнічні вироби класу Р1 – 18 років. Заборонено продавати  або  передавати  феєрверки класу 4, сценічні піротехнічні вироби класу Т2 та піротехнічні вироби класу Р2 особам, які не мають спеціальної підготовки.

Цим же проєктом пропонується підвищити штрафи за порушення законодавства щодо правил додержання тиші у громадських місцях та населених пунктах. Для громадян стягнення можуть зрости з 5-15 до 30-50 неоподаткованих мінімумів доходів громадян, а для ФОПів з 15-30 до 50-100 мінімумів. За повторне порушення протягом року пропонується впровадити штраф для громадян до 80 неоподаткованих мінімумів, а для ФОПІв до 150 з конфіскацією предметрів порушення тиші

Як повідомляла «Судово-юридична газета» у Києві заборонили використання фейерверків та іншої піротехніки.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Сегодня день рождения празднуют
  • Ірина Гирила
    Ірина Гирила
    суддя Господарського суду Тернопільської області
  • Леонід Лобойко
    Леонід Лобойко
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді
  • Марія Мартинишин
    Марія Мартинишин
    суддя Франківського районного суду м. Львова
  • Людмила Граб
    Людмила Граб
    суддя Сьомого апеляційного адміністративного суду
  • Ольга Дегтярьова
    Ольга Дегтярьова
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва