Кабмін скоротив видатки на вакцинацію від COVID-19 на понад 700 мільйонів гривень

15:41, 27 июня 2022
Передбачається скорочення видатків на вакцинацію та збільшення видатків на підтримку лікарень.
Кабмін скоротив видатки на вакцинацію від COVID-19 на понад 700 мільйонів гривень
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Кабінет міністрів скоротив видатки на вакцинацію від COVID-19 на поточний рік на 712 мільйонів гривень. Відповідне рішення закріплене постановою уряду №709 від 24 червня.

Вказаним документом передбачено здійснення перерозподілу видатків, виділених Міністерству охорони здоров’я у сумі 762 мільйонів гривень шляхом: 1) зменшення їх обсягу:

за бюджетною програмою 2301160 “Виплати працівникам закладів охорони здоров’я у зв’язку з переїздом на нове місце роботи, перекваліфікацією під час формування спроможної мережі госпітальних округів” на 50  мільйонів гривень. гривень;

за бюджетною програмою 2301270 “Проведення вакцинації населення від гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2” на 712 556,6 тис. гривень(підписаний Президентом України Володимиром Зеленським бюджет 2022 передбачав виділення на вакцинацію понад 2 мільярдів гривень).

При цьому пропонується збільшити видатки на 762 мільйони гривень у вигляді субвенції місцевим бюджетам на підтримку окремих закладів та заходів системи охорони здоров’я. Згідно з документом кошти, зокрема планується виділити на поточні видатки патолого-анатомічних бюро.

Як повідомляла «Судово-юридична газета», Кабмін на час воєнного стану скасував обов’язковість вакцинації від COVID-19 для окремих професій та відповідно відсторонення осіб, що відмовляться від цього. Крім цього урядовці тимчасово скасували обов’язковість масок у громадському транспорті та магазинах.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Сегодня день рождения празднуют
  • Роман Кисіль
    Роман Кисіль
    суддя Запорізького окружного адміністративного суду
  • Лев Кишакевич
    Лев Кишакевич
    голова Етичної Ради, суддя Великої Палати Верховного Суду
  • Юрій Луганський
    Юрій Луганський
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді