У «Слузі народу» пропонують законодавчо закріпити вільне пересування військовозобов’язаних територією України у воєнний час

11:34, 6 июля 2022
Пропонується скасувати законодавчі норми про необхідність брати дозвіл для виїзду з місця проживання у військоматі.
У «Слузі народу» пропонують законодавчо закріпити вільне пересування військовозобов’язаних територією України у воєнний час
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Група народних депутатів з фракції «Слуга народу» зареєстрували у Верховній Раді законопроєкт №7522 про внесення змін до деяких законів України щодо уточнення порядку виїзду призовників, військовозобов’язаних та резервістів з місця проживання в межах України, яким пропонується законодавчо закріпити вільне пересування територією України військовозобов’язаних у воєнний час.

Текст законопроєкту наразі відсутній на сайті парламенту, разом з тим, один з авторів ініціативи народний депутат Дмитро Чорний на своїй сторінці у Facebook опублікував порівняльну таблицю.

Згідно до неї пропонується виключити зі статті 37 закону «Про військовий обов’язок та військову службу» норму, яка передбачає, що у воєнний час забороняється виїзд призовників, військовозобов’язаних та резервістів з місця проживання без дозволу керівника відповідного районного (міського) територіального центру комплектування та соціальної підтримки (військовозобов’язаних та резервістів Служби безпеки України, Служби зовнішньої розвідки України - без дозволу відповідного керівника).

Також пропонується внести зміни до законів про правовий режим воєнного стану та про мобілізаційну підгоговку та мобілізацію і законодавчо скасувати дозвільний порядок зміни місця проживання у воєнний час.

Як повідомляла «Судово-юридична газета», Генштаб затвердив порядок надання дозволу військовозобов’язаним для виїзд за межі місця проживання. Згідно з документом, дозвіл мають отримати в тому числі і військовозобов’язані та призовники, що мають право на відстрочку.

Разом з тим вже увечері представник Головного управління персоналу Генерального штабу ЗС України полковник Олександр Хлись пояснив, що для пересування в межах області дозвіл не потрібен. Зі свого боку Президент України Володимир Зеленський анонсував засідання ставки Верховного Головнокомандувача, однією з темою якого буде обговорення порядку виїзду військовозобов’язаних.

 Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Микола Стефанчук
    Микола Стефанчук
    член Комітету Верховної Ради України з питань правової політики
  • Світлана Бакуліна
    Світлана Бакуліна
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Оксана Бірса
    Оксана Бірса
    голова Дніпровського районного суду міста Києва
  • Оксана Терещенко
    Оксана Терещенко
    суддя Східного апеляційного господарського суду