Суддя з Закарпатської області поскаржився на втручання у правосуддя

13:20, 24 октября 2018
Суддя Констанція Бенца повідомила про тиск на неї з боку громадянина.
Суддя з Закарпатської області поскаржився на втручання у правосуддя
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У провадженні судді Ужгородського міськрайонного суду Закарпатської області Констанції Бенци перебуває цивільна справа за позовом до виконавчого комітету Ужгородської міської ради, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, — компанія «Financial Investment Energy Holding (F.S.E.H.) Etablishment», про визнання недійсними договорів та обміну жилими приміщеннями, судовий розгляд якої не закінчено, повідомляє сайт Судової влади.

Як повідомила суддя, 9 жовтня 2018 року громадянин вдерся до зали судових засідань, у якому перебували суддя Бенца К.К. та її секретар, і, нецензурно висловлюючись, вимагав негайно надати справу на ознайомлення на підставі заяви, яку він щойно зареєстрував у канцелярії.

Суддя пояснила громадянину, що, оскільки секретар зайнятий терміновими справами, його прохання не може бути задоволено, на що особа почала погрожувати написанням скарги у разі незадоволення його вимог негайно.

Суддя Бенца К.К. розцінює такі дії громадянина втручанням у здійснення правосуддя та спробою тиску на суддю з метою отримати бажаний результат у цивільній справі та вважає своїм обов’язком повідомити Вищу раду правосуддя та генерального прокурора.

Відповідно до статті 73 Закону України «Про Вищу раду правосуддя», вказане повідомлення внесено до Реєстру повідомлень суддів про втручання в діяльність судді щодо здійснення правосуддя. Вища рада правосуддя перевірить викладені суддею факти та ухвалить відповідне рішення.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла про те, що ВККС опублікувала результати виконання суддями 10 травня 2018 року практичного завдання під час екзамену в рамках процедури кваліфоцінювання на відповідність займаній посаді.

Також раніше ми повідомляли, що ВККС продовжить співбесіди з суддями місцевих і апеляційних судів. 23 жовтня Комісія провела співбесіди за результатами дослідження досьє суддів в рамках кваліфоцінювання суддів місцевих і апеляційних судів на відповідність займаній посаді.

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде