Звернення до суду у позапроцесуальний спосіб: ВРП звернулась до Запорізької міськради

11:24, 21 января 2019
ВРП розглянула повідомлення суддів про втручання в їх діяльність.
Звернення до суду у позапроцесуальний спосіб: ВРП звернулась до Запорізької міськради
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Вища рада правосуддя 17 січня розглянула повідомлення суддів апеляційного суду Запорізької області Марини Тютюник, Юрія Гріпаса, Валерія Фоміна про втручання в їх діяльність як суддів щодо здійснення правосуддя.

Доповідач — член Вищої ради правосуддя Ігор Бенедисюк поінформував, що судді апеляційного суду Запорізької області Тютюник М.С., Гріпас Ю.О., Фомін В.А. повідомляють про втручання у їх діяльність як суддів щодо здійснення правосуддя з боку депутата Запорізької міської ради під час розгляду вказаного у повідомленні кримінального провадження за апеляційними скаргами на вирок Орджонікідзевського районного суду міста Запоріжжя від 23 березня 2017 року.

Судді зазначають, що до початку судового засідання 7 листопада 2017 року на адресу голови Апеляційного суду Запорізької області та судді  Юрія Олексійовича Гріпаса надійшло письмове звернення депутата Запорізької міської ради VII скликання від політичної партії «Українське об’єднання патріотів — УКРОП».

Як вбачається зі змісту депутатського звернення, депутат просить забезпечити розгляд справи в залі судового засідання з можливістю розміщення в ньому понад 200 осіб; посилити охорону адміністративної будівлі Апеляційного суду Запорізької області на час проведення мітингу; вжити дієвих заходів з метою забезпечення проведення мирного мітингу та уникнення можливості стороннього впливу, у тому числі фізичного; провести нараду колегії суддів, які розглядають апеляційні скарги на вирок Орджонікідзевського районного суду міста Запоріжжя від 23 березня 2017 року, щодо недопущення проявів корупції та упередженого ставлення під час апеляційного провадження.

«Такі дії депутата створюють уявлення про можливість впливу на суд та судове рішення у позапроцесуальний спосіб, що негативно позначається на авторитеті правосуддя та підриває незалежність судової влади, а також свідчить про втручання в діяльність суддів при здійсненні правосуддя», — підсумував Ігор Бенедисюк.

Вища рада правосуддя, розглянувши повідомлення суддів Апеляційного суду Запорізької області Марини Сергіївни Тютюник, Юрія Олексійовича Гріпаса, Валерія Анатолійовича Фоміна,ухвалила звернутись до Запорізької міської ради щодо неприпустимості таких дій, як звернення до суду у позапроцесуальний спосіб.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що ВРП погодила Типове положення про апарат суду.

Крім того, ми повідомляли, що Вища рада правосуддя затвердила Положення про Державну судову адміністрацію України.

Також нам стало відомо, що ВРП розглянула повідомлення судді Чугуївського міського суду Харківської області Олександра Ковригіна про втручання в його діяльність як судді щодо здійснення правосуддя.

Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Данило Гетманцев
    Данило Гетманцев
    голова Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики
  • Михайло Ніколаєв
    Михайло Ніколаєв
    суддя Господарського суду Чернівецької області
  • Сергій Чванкін
    Сергій Чванкін
    голова Київського районного суду м. Одеси