Втручання в діяльність судді з Києва: ВРП звернулася до ГПУ

10:52, 15 марта 2019
ВРП розглянула повідомлення судді щодо втручання в його діяльність.
Втручання в діяльність судді з Києва: ВРП звернулася до ГПУ
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Вища рада правосуддя 14 березня 2019 року розглянула повідомлення судді Київського апеляційного господарського суду Михайла Георгійовича Чорногуза про втручання в його діяльність як судді щодо здійснення правосуддя.

Доповідач — член Вищої ради правосуддя Ігор Бенедисюк поінформував, що, як зазначив у повідомленні суддя Чорногуз М.Г., він у складі колегії суддів розглядав апеляційну скаргу на рішення Господарського суду міста Києва від 5 жовтня 2017 року у справі за позовом ТзОВ «Трансзалізничсервіс» до державного підприємства «Молдавська залізниця» про стягнення боргу.

16 липня 2018 року на особистий номер мобільного телефону судді Чорногуза М.Г. через мобільний додаток Viber з невідомого телефонного номера надійшло повідомлення «Депутатське звернення народного депутата України С. від 12 липня 2018 року», в якому вказано, що суддя Чорногуз М.Г. ініціював зустрічі з представником компанії «Трансзалізничсервіс» та вимагав грошові кошти за винесення рішення на користь цієї компанії.

У судовому засіданні 17 липня 2018 року директор ТзОВ «Трансзалізничсервіс» заявив відвід колегії суддів у складі Чорногуза М.Г., Алданової О.В. та Агрикової О.В. у зв’язку зі зверненням до Вищої ради правосуддя із дисциплінарною скаргою.

На запит члена Вищої ради правосуддя прокуратура міста Києва поінформувала, що Київською місцевою прокуратурою №10 внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за фактом втручання в діяльність судді Київського апеляційного господарського суду Чорногуза М.Г. щодо здійснення правосуддя за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого частиною першою статті 376 (втручання в діяльність судових органів) Кримінального кодексу України. Досудове розслідування у вказаному кримінальному провадженні здійснюється слідчим управлінням ГУ НП у місті Києві.

З огляду на зазначене Вища рада правосуддя ухвалила звернутися до Генеральної прокуратури України щодо надання інформації про розкриття та розслідування злочину у кримінальному провадженні, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого частиною першою статті 376 Кримінального кодексу України, за фактом втручання в діяльність судді Київського апеляційного господарського суду Чорногуза М.Г.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» писала, що ВРП звернулася до ГПУ щодо погроз судді Північного апеляційного господарського суду.

Також повідомлялося, що  Вища рада правосуддя ухвалила рішення про відрядження десятьох суддів.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Сергій Дячук
    Сергій Дячук
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Юлія Черняк
    Юлія Черняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді