Заява Асоціації міжнародного права щодо виборів президента: коментар голови КСУ

16:15, 21 марта 2019
Станіслав Шевчук заявив, що не має відношення до заяви, хоч і є членом правління Асоціації.
Заява Асоціації міжнародного права щодо виборів президента: коментар голови КСУ
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Голова Конституційного Суду України Станіслав Шевчук зробив коментар щодо заяви Української асоціації міжнародного права. Про це повідомляє прес-служба КСУ.

Українська асоціація міжнародного права 19 березня 2019 року прийняла заяву, в якій, зокрема, йдеться про підтримку одного з кандидатів на посаду президента України на чергових виборах президента України у 2019 року.

«Україна почала писати власну історію успіху, але її продовження залежить від вибору громадян України вже на чергових виборах президента України у 2019 році. Україна не може дозволити собі витрачати час на підготовку і навчання нового президента до виконання своїх обов'язків на міжнародній арені. Політика ж компромісу з державою-агресором, за якої українська влада боялася твердо відстояти національні інтереси України і яку пропагують деякі кандидати в президенти, лише призвела до зростання кількості зазіхань на інтереси Української держави та порушень норм міжнародного права.

Окремі кандидати в президенти України або обходять нагальні зовнішньополітичні проблеми України, або намагаються висловити свою програму по-старому, так, щоб не нервувати «старшого брата», або ж цинічно обіцяють мир, поступившись суверенними територіальними або іншими життєво необхідними інтересами України», — йдеться у заяві.

Крім того, УАМП переконана у необхідності продовження існуючого зовнішньополітичного курсу на жорстке відстоювання інтересів України, ефективний захист її безпеки та закликає до підтримки кандидатури чинного президента України на чергових виборах президента України у 2019 році.

«Хочу акцентувати увагу, що я, хоча і є членом правління, не брав участі у відповідному засіданні Української асоціації міжнародного права та не маю жодного відношення до цієї заяви. Як голова і суддя Конституційного Суду України я є поза політикою та будь-якими політичними, зокрема виборчими, процесами, що відбуваються у державі. Підкреслюю, що Конституційний Суд України є органом конституційної юрисдикції, який здійснює свою діяльність на засадах незалежності, гласності та верховенства права», — заявив Станіслав Шевчук.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що голова КСУ Станіслав Шевчук в окремій думці виклав рекомендації щодо нового формулювання статті про незаконне збагачення.

Також ми повідомляли, що троє суддів Конституційного Суду України виступили за відставку Станіслава Шевчука з посади голови КСУ. Вони розіслали колегам — решті суддів Конституційного Суду — лист з аргументацією такого рішення.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Лариса Рогач
    Лариса Рогач
    голова Касаційного господарського суду у складі Верховного Суду
  • Віктор Валюх
    Віктор Валюх
    голова Волинського окружного адміністративного суду
  • Олена Білоконь
    Олена Білоконь
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді
  • Євген Синельников
    Євген Синельников
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді