ВККС інформує щодо призначення та переведення суддів до місцевих судів

16:42, 16 апреля 2019
Комісія очікує на вирішення ВРП питання щодо погодження визначеної Державною судовою адміністрацією України кількості суддів у новоутворених місцевих судах.
ВККС інформує щодо призначення та переведення суддів до місцевих судів
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У Вищій кваліфікаційній комісії суддів України завершується перевірка практичних завдань, виконаних під час кваліфікаційного іспиту в межах оголошеного 03.04.2017 добору кандидатів на посаду судді місцевого суду та найближчим часом заплановано затвердити його результати. Про це повідомляє прес-служба ВККС.

Комісія здійснює організаційні заходи та підготовку до оголошення конкурсу на зайняття вакантних посад суддів місцевих судів та процедури переведення суддів до новоутворених місцевих загальних і господарських судів.

Наразі Комісія очікує на вирішення Вищою радою правосуддя питання щодо погодження визначеної Державною судовою адміністрацією України кількості суддів у новоутворених місцевих судах.

Комісія кожного дня отримує оперативну інформацію про драматичну ситуацію, що склалась в багатьох судах у зв’язку з надмірним рівнем судового навантаження та неможливістю здійснення правосуддя. Інформуємо, що питання конкурсу на зайняття вакантних посад суддів та переведення суддів місцевих судів Комісія швидко вирішить після ухвалення Вищою радою правосуддя відповідних рішень.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що на засіданні колегії Вищої кваліфікаційної комісії суддів України розглядалось питання про продовження проведення співбесіди за результатами дослідження досьє суддів у межах кваліфікаційного оцінювання суддів місцевих та апеляційних судів на відповідність займаним посадам.

Крім того,ми писали, що на засіданні ВККС в пленарному складі вирішувалися питання про перегляд рішень колегій Комісії в частині встановлення відповідності осіб вимогам до кандидатів на посади суддів Апеляційної палати Вищого суду з питань інтелектуальної власності та допуску їх до кваліфікаційного оцінювання в межах конкурсу, оголошеного Комісією 5 жовтня 2018 року.

Також нам стало відомо, що оприлюднено результати розгляду питання про перегляд рішень Комісії у межах конкурсу на зайняття вакантних посад суддів Вищого суду з питань інтелектуальної власності.

Статус ограничено пригодных отменят: как это повлияет на мобилизацию
Telegram канал Sud.ua
Статус ограничено пригодных отменят: как это повлияет на мобилизацию
Сегодня день рождения празднуют
  • Ірина Гирила
    Ірина Гирила
    суддя Господарського суду Тернопільської області
  • Леонід Лобойко
    Леонід Лобойко
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді
  • Марія Мартинишин
    Марія Мартинишин
    суддя Франківського районного суду м. Львова
  • Людмила Граб
    Людмила Граб
    суддя Сьомого апеляційного адміністративного суду
  • Ольга Дегтярьова
    Ольга Дегтярьова
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва