Суддю Вищого господарського суду тимчасово відсторонили від здійснення правосуддя

18:50, 7 мая 2019
Ігоря Плюшка відсторонили від правосуддя на один місяць.
Суддю Вищого господарського суду тимчасово відсторонили від здійснення правосуддя
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Вища рада правосуддя 7 травня розглянула подання третьої дисциплінарної палати Вищої ради правосуддя про тимчасове відсторонення судді Вищого господарського суду України Плюшка Ігоря Анатолійовича від здійснення правосуддя в порядку дисциплінарної відповідальності. Про це повідомляє прес-служба ВРП.

Доповідач  член Вищої ради правосуддя Ігор Артеменко поінформував, що рішенням третьої дисциплінарної палати Вищої ради правосуддя від 9 січня 2019 року №27/3дп/15-19 суддю Вищого господарського суду України Плюшка І. А. притягнуто до дисциплінарної відповідальності та застосовано до нього дисциплінарне стягнення у вигляді подання про тимчасове, строком на шість місяців відсторонення від здійснення правосуддя з позбавленням права на отримання доплат до посадового окладу судді та обов’язковим направленням до Національної школи суддів України для проходження курсу підвищення кваліфікації з антикорупційного законодавства та суддівської етики з подальшим кваліфікаційним оцінюванням для підтвердження здатності здійснювати правосуддя у відповідному суді.

Підставою для відкриття дисциплінарної справи стосовно судді Вищого господарського суду України Плюшка І. А. було надіслане до ВРП рішення Національного агентства з питань запобігання корупції від 16 лютого 2018 року №246 стосовно дій зазначеного судді. У рішенні НАЗК вказано, що суддя Плюшко І. А. у декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, за 2015 рік зазначив неповну та недостовірну інформацію. Зокрема, під час перевірки НАЗК встановлено, що суб’єкт декларування у поданій декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, за 2015 рік не відобразив інформацію про об’єкт нерухомості (земельну ділянку загальною площею 0,1 га у Києві), який належить члену сім’ї суб’єкта декларування (дружині) на праві власності.

Третя дисциплінарна палата Вищої ради правосуддя дійшла висновку, що незазначення в декларації земельної ділянки створює склад дисциплінарного проступку, передбаченого п. 10 ч. 1 ст. 106 Закону України №1402-VIII від 2 червня 2016 року «Про судоустрій і статус суддів», а саме умисного незазначення відомостей, визначених законодавством, у декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування.

7 лютого 2019 року до Вищої ради правосуддя надійшла скарга адвоката Батюка П. В. в інтересах судді Вищого господарського суду України Плюшка І. А. на рішення третьої дисциплінарної палати Вищої ради правосуддя №27/3дп/15-19 від 9 січня 2019 року, яким вказаного суддю притягнуто до дисциплінарної відповідальності. За результатами розгляду скарги Вища рада правосуддя ухвалила рішення від 2 квітня 2019 року №1029/0/15-19, яким змінено рішення третьої дисциплінарної палати Вищої ради правосуддя №27/3дп/15-19 від 9 січня 2019 року про притягнення судді Вищого господарського суду України Плюшка І. А. до дисциплінарної відповідальності та застосовано до нього дисциплінарне стягнення у вигляді подання про тимчасове, строком на місяць відсторонення від здійснення правосуддя з позбавленням права на отримання доплат до посадового окладу судді та обов’язковим направленням до Національної школи суддів України для проходження курсу підвищення кваліфікації з антикорупційного законодавства та суддівської етики з подальшим кваліфікаційним оцінюванням для підтвердження здатності здійснювати правосуддя у відповідному суді.

17 квітня 2019 року третьою дисциплінарною палатою Вищої ради правосуддя до Вищої ради правосуддя внесено подання стосовно тимчасового відсторонення вказаного судді від здійснення правосуддя.

У зв’язку із зазначеним Вища рада правосуддя ухвалила тимчасово, строком на місяць відсторонити суддю Вищого господарського суду України Плюшка Ігоря Анатолійовича від здійснення правосуддя з позбавленням права на отримання доплат до посадового окладу судді та обов’язковим направленням до Національної школи суддів України для проходження курсу підвищення кваліфікації з антикорупційного законодавства і суддівської етики та подальшим кваліфікаційним оцінюванням для підтвердження здатності здійснювати правосуддя у відповідному суді; доручити Національній школі суддів України забезпечити проходження суддею Вищого господарського суду України Плюшком І. А. курсу підвищення кваліфікації з метою подальшого кваліфікаційного оцінювання для підтвердження здатності здійснювати правосуддя у відповідному суді.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що ВРП внесе Президентові України подання про призначення трьох суддів.

Крім того, ВРП ухвалила рішення про переведення судді апеляційного суду Києва.

Додамо, 7 травня ВРП розглянуто матеріали щодо звільнення суддів за загальними обставинами, а саме у зв’язку з поданням заяв про звільнення у відставку.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Сегодня день рождения празднуют
  • Павло Григорович
    Павло Григорович
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва