Голова ВККС спростував чутки стосовно конкурсу на посаду судді ЄСПЛ

16:29, 10 мая 2019
Сергій Козьяков спростував недостовірну інформацію.
Голова ВККС спростував чутки стосовно конкурсу на посаду судді ЄСПЛ
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Останніми тижнями поширюються чутки про те, що через конкурс з обрання судді Європейського суду з прав людини «намагаються протягти голову Вищої кваліфікаційної комісії суддів України».

Голова Вищої кваліфікаційної комісії суддів України Сергій Козьяков спростовує таку недостовірну інформацію.

«Я не планував і не планую брати участі в конкурсі на посаду судді Європейського суду з прав людини. Таку можливість, навіть як теоретичну, я не обдумував, з рідними і колегами ніколи не обговорював. Документи для участі у конкурсі не готував та відповідно не подавав. Особи, які розповсюджують чутки про таку можливість, до мене за роз’ясненнями не звертались».

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що ОАСК розглянув заяву про забезпечення позову щодо добору кандидатів для обрання суддею ЄСПЛ під України.

Також до Окружного адміністративного суду міста Києва надійшли ще два позови щодо відбору кандидатів для обрання суддею ЄСПЛ від України. окрема, позивачі просять суд визнати протиправними дії Конкурсній комісії з добору кандидатів для обрання суддею Європейського суду з прав людини від України щодо оголошення та проведення відповідного Конкурсу, а також просять зобов’язати Комісію утриматись від вчинення дій щодо його проведення.

 

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Роман Кисіль
    Роман Кисіль
    суддя Запорізького окружного адміністративного суду
  • Лев Кишакевич
    Лев Кишакевич
    голова Етичної Ради, суддя Великої Палати Верховного Суду
  • Юрій Луганський
    Юрій Луганський
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді