Припинено відставку п’яти суддів у зв’язку з повторним призначенням на посади

11:32, 14 мая 2019
ВРП розглянула питання про припинення відставки суддів у зв’язку з повторним призначенням на посади.
Припинено відставку п’яти суддів у зв’язку з повторним призначенням на посади
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

На засіданні Вищої ради правосуддя 14 травня 2019 року розглянуто питання про припинення відставки суддів у зв’язку з повторним призначенням на посади: Святської Олени Володимирівни, Булейко Ольги Леонідівни, Гусака Миколи Борисовича, Желєзного Ігоря Вікторовича, Осіяна Олексія Миколайовича.

Доповідач — член Вищої ради правосуддя Володимир Говоруха поінформував, що до Вищої ради правосуддя надійшла копія Указу Президента України від 7 травня 2019 року №195/2019 про призначення, зокрема, вказаних суддів на посади суддів Верховного Суду.

Відповідно до ст. 145 Закону України «Про судоустрій і статус суддів», однією з підстав для припинення відставки судді є повторне призначення його на посаду. Рішення про припинення відставки судді приймається Вищою радою правосуддя. З огляду на зазначене Вища рада правосуддя ухвалила припинити відставку:

Святської Олени Володимирівни та Булейко Ольги Леонідівни  у зв’язку з призначенням їх на посади суддів Касаційного кримінального суду у складі Верховного Суду;

Гусака Миколи Борисовича та Желєзного Ігоря Вікторовича  у зв’язку з призначенням їх на посади суддів Касаційного адміністративного суду у складі Верховного Суду;

Осіяна Олексія Миколайовича  у зв’язку з призначенням його на посаду судді Касаційного цивільного суду у складі Верховного Суду.

Копії рішень будуть направлені до Пенсійного фонду України, який забезпечує виплату щомісячного грошового утримання судді у відставці.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що ВККС визначила результати кваліфікаційного оцінювання 24 суддів. 18 суддів відповідають займаним посадам.

Крім того, Кваліфкомісія рекомендувала перевести 20 суддів до новостворених судів.

Ще Вища кваліфікаційна комісія розглянула питання про відрядження суддів.  

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Сергій Дячук
    Сергій Дячук
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Юлія Черняк
    Юлія Черняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді