Погрози та залякування суддів: ВРП звернулася до правоохоронців

12:43, 15 мая 2019
На електронні адреси господарського суду Києва та Шевченківського райсуду Запоріжжя надходили повідомлення з погрозами.
Погрози та залякування суддів: ВРП звернулася до правоохоронців
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Вища рада правосуддя у вівторок, 14 травня розглянула повідомлення виконувача обов’язків голови господарського суду Києва Босого Вадима Петровича та голови Шевченківського районного суду Запоріжжя Жупанової Ірини Борисівни про втручання в діяльність суддів щодо здійснення правосуддя. Про це йдеться на сайті ВРП.

«Як зазначають судді, 16 квітня 2019 року на електронну адресу вказаного суду від відправника «С14UА» (електронна адреса С14U@і.ua) надійшов лист (тема відправлення «Мерзотам») із повідомленням «Зустрінемось у тебе вдома». До вказаного листа було додано вкладення такого змісту: «Настав час! Дочекалась суддівська мразота. 21 квітня буде днем жалоби за співробітниками прокуратури і судів. Хоч би в крові по коліна, аби вільна Україна» (копії листа та вкладення долучено до повідомлення про втручання)», — сказано у повідомленні.

Вказані дії розцінюються суддями не інакше, як втручання у правосуддя, залякування, тиск на суд і суддів і є проявом неповаги до суддів, а отже, прямим порушенням вимог закону щодо незалежності судів та суддів.

Крім того, голова Шевченківського районного суду Запоріжжя І. Жупанова зазначила, що це не перше електронне відправлення, яке надіслане з вказаної електронної адреси. Раніше, а саме 18 березня 2019 року на електронну адресу суду із зазначеної електронної адреси надійшло електронне повідомлення із заголовком «Чекай» та вкладенням «Чекай, сволото» з погрозами на адресу суддів.

«Обставини, викладені у повідомленнях суддів про втручання у діяльність суду щодо здійснення правосуддя, зокрема надіслання на адресу суду листа з погрозами спричинення шкоди життю та здоров’ю суддів свідчать про втручання в діяльність суддів щодо здійснення правосуддя та потребують вжиття передбачених Законом заходів», — зазначив член ВРП Олег Прудивус.

Вища рада правосуддя ухвалила звернутися до Нацполіції щодо вжиття передбачених законом заходів із забезпечення безпеки суддів, учасників судових процесів, працівників апарату господарського суду Києва та Шевченківського районного суду Запоріжжя, а також забезпечення громадського порядку під час роботи цих судів та охорони приміщень.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що судді Окружного адмінсуду Києва звернулись до ВРП, ГПУ і ДБР із заявами про втручання у їх діяльність.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва