Погрожували судді та її близьким: ВРП звернеться до Генпрокуратури

12:44, 12 июня 2019
Повідомлення судді розглянули на засіданні, яке відбулося 11 червня.
Погрожували судді та її близьким: ВРП звернеться до Генпрокуратури
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

На засіданні Вищої ради правосуддя 11 червня 2019 року розглянуто повідомлення судді Бабушкінського районного суду міста Дніпропетровська Карягіної Наталії Олександрівни про втручання в діяльність суддів щодо здійснення правосуддя. Про це повідомляє офіційний сайт ВРП.

Доповідач — член Вищої ради правосуддя Микола Худик поінформував: у повідомленні судді Бабушкінського районного суду міста Дніпропетровська Карягіної Н.О. зазначено, що у її провадженні з 20 червня 2018 року перебуває кримінальне провадження за обвинуваченням шести осіб у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною другою статті 296 (Хуліганство) Кримінального кодексу України, та однієї особи, обвинуваченої за частиною першою статті 309 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту) КК України.

22 березня 2019 року до загальної канцелярії Бабушкінського районного суду міста Дніпропетровська надійшов лист, підписаний відправником К., адресований судді Карягіній Н.О.

У зазначеному листі в образливій формі висловлено погрози судді Карягіній Н.О. та її дітям, зокрема наявністю великих проблем у разі, якщо 21 березня 2019 року не буде закрито кримінальне провадження стосовно всіх підсудних і вони не будуть виправдані.

Відповідно до вимог статті 48 Закону України «Про судоустрій і статус суддів» суддя Бабушкінського районного суду міста Дніпропетровська Карягіна Н.О. звернулася із повідомленням про втручання у її діяльність як судді щодо здійснення правосуддя до Вищої ради правосуддя та до Генерального прокурора і просила вжити передбачених чинним законодавством заходів реагування, посилаючись на перешкоджання виконанню службових обов’язків та погрози навмисного завдання шкоди здоров’ю як їй, так і близьким родичам.

На запит члена Вищої ради правосуддя Прокуратура Дніпропетровської області повідомила, що 22 березня 2019 року слідчим відділенням Шевченківського відділення поліції Дніпровського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Дніпропетровській області за повідомленням судді Бабушкінського районного суду міста Дніпропетровська Карягіної Н.О. внесено відповідні відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань та розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за частиною першою статті 376 (Втручання в діяльність судових органів) КК України за фактом незаконного втручання невстановленою особою в діяльність судді під час розгляду кримінальної справи. Досудове розслідування у вказаному кримінальному провадженні 1 квітня 2019 року доручено слідчому управлінню Головного управління Національної поліції в Дніпропетровській області.

З огляду на зазначене Вища рада правосуддя ухвалила звернутися до Генеральної прокуратури України щодо надання інформації про розкриття та розслідування злочину у кримінальному провадженні за повідомленням судді Бабушкінського районного суду міста Дніпропетровська Карягіної Наталії Олександрівни.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що на засіданні Вищої ради правосуддя 11 червня 2019 року розглянуто повідомлення судді Дніпропетровського районного суду Дніпропетровської області Новік Лалі Мурманівни про втручання в її діяльність як судді щодо здійснення правосуддя.

Статус ограничено пригодных отменят: как это повлияет на мобилизацию
Telegram канал Sud.ua
Статус ограничено пригодных отменят: как это повлияет на мобилизацию
Сегодня день рождения празднуют
  • Ірина Гирила
    Ірина Гирила
    суддя Господарського суду Тернопільської області
  • Леонід Лобойко
    Леонід Лобойко
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді
  • Марія Мартинишин
    Марія Мартинишин
    суддя Франківського районного суду м. Львова
  • Людмила Граб
    Людмила Граб
    суддя Сьомого апеляційного адміністративного суду
  • Ольга Дегтярьова
    Ольга Дегтярьова
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва