ВРП ухвалила рішення про переведення судді апеляційного суду

12:45, 18 июня 2019
Людмилу Кропивну переведено до Північного апеляційного господарського суду.
ВРП ухвалила рішення про переведення судді апеляційного суду
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Вища рада правосуддя 18 червня 2019 року розглянула матеріали про переведення судді апеляційного суду.

Вища кваліфікаційна комісія суддів України своїм рішенням рекомендувала суддю для переведення до новоствореного апеляційного суду.

Пунктом 1 частини другої статті 53 Закону України «Про судоустрій і статус суддів» встановлено, що суддю можна перевести до іншого суду без його згоди у разі реорганізації, ліквідації або припинення роботи суду.

Відповідно до частини третьої статті 82 цього Закону переведення судді на посаду судді до іншого суду того самого або нижчого рівня може здійснюватися без конкурсу тільки у випадках реорганізації, ліквідації або припинення роботи суду, в якому такий суддя обіймає посаду судді.

Нагадаємо, що 29 грудня 2017 року Президент України підписав укази про ліквідацію, створення та реорганізацію судів в Україні.

Статтею 70 Закону України «Про Вищу раду правосуддя» встановлено, що переведення судді з одного суду до іншого здійснюється Вищою радою правосуддя на підставі та в межах рекомендації Вищої кваліфікаційної комісії суддів України.

Вища рада правосуддя ухвалила перевести суддю Київського апеляційного господарського суду Кропивну Людмилу Володимирівну на посаду судді Північного апеляційного господарського суду.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що Вища рада правосуддя ухвалила рішення про переведення 10 суддів. Суддів переведено до новостворених апеляційних судів.

Також Вища рада правосуддя ухвалила звільнити Лучко Оксану Олександрівну з посади судді Івано-Франківського окружного адміністративного суду у відставку.

 

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Сегодня день рождения празднуют
  • Ірина Гирила
    Ірина Гирила
    суддя Господарського суду Тернопільської області
  • Леонід Лобойко
    Леонід Лобойко
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді
  • Марія Мартинишин
    Марія Мартинишин
    суддя Франківського районного суду м. Львова
  • Людмила Граб
    Людмила Граб
    суддя Сьомого апеляційного адміністративного суду
  • Ольга Дегтярьова
    Ольга Дегтярьова
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва