Коментар Окружного адмінсуду Києва щодо сюжетів ЗМІ

14:19, 12 июля 2019
Такі матеріали негативно впливають на сприйняття суспільством діяльності судової влади.
Коментар Окружного адмінсуду Києва щодо сюжетів ЗМІ
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Окружний адміністративний суд міста Києва опублікував коментар щодо сюжету програми «Схеми» про діяльність суду.

«11 липня 2019 року на ютуб-каналі «Радіо свобода» вийшов сюжет, присвячений надуманим та непідтвердженим порушенням в автоматизованій системі розподілу справ Окружного адміністративного суду міста Києва. У сюжеті журналіст посилається на чиїсь «численні скарги» з цього приводу, проте жодних підтверджень їх існування не надає. Весь сюжет ґрунтується на припущеннях, роздумах, непрофесійних запитаннях, не має нічого спільного з об’єктивним дослідженням теми. Журналіст абсолютно не орієнтується у правових визначеннях та очевидно не розуміє понять «судова описка» та  «ухвалення судових рішень», — йдеться у повідомленні суду.

Також ОАСК висловив здивування з приводу коментаря екс-голови Ради суддів України Олега Ткачука щодо візиту Ради суддів України до Окружного адміністративного суду міста Києва, «під час якого працівниками суду нібито було відмовлено у доступі до автоматизованої системи розподілу справ. Ця ситуація потребує детального роз’яснення».

Зазначається, що візит до Окружного адміністративного суду міста Києва Ради суддів України був виключно ініціативою Олега Ткачука. Попри те, що колегіальний орган суддівського самоврядування не приймав рішень про такий візит, зустріч відбулася.

Також перевірка роботи автоматизованої системи розподілу справ у судах не відноситься до повноважень Ради суддів України. Незважаючи на це, особі, яка прибула разом із членами Ради суддів України до суду та яку Олег Ткачук представив як працівника ДП «Інформаційні судові системи», було надано доступ до відомостей, які містить автоматизована система. При цьому вказаний працівник навіть не мав документів, які б підтверджували його особу. Після ознайомлення з відомостями жодних запитань до роботи автоматизованої системи розподілу справ у так званого представника ДП «ІСС» не виникло, як і не виникло їх згодом з боку членів Ради суддів України.

Подібні коментарі колишнього керівника органу суддівського самоврядування негативно впливають на сприйняття суспільством діяльності судової влади. 

«Ми живемо у правовому суспільстві, й заяви публічної особи на широкий загал чи коментарі засобам масової інформації не можуть ґрунтуватись виключно на власних домислах та голослівних твердженнях. Це не припустимо», — резюмували у прес-службі.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що Окружний адмінсуд підбив підсумки роботи за перше півріччя 2019-го року.

Статус ограничено пригодных отменят: как это повлияет на мобилизацию
Telegram канал Sud.ua
Статус ограничено пригодных отменят: как это повлияет на мобилизацию
Сегодня день рождения празднуют
  • Ірина Гирила
    Ірина Гирила
    суддя Господарського суду Тернопільської області
  • Леонід Лобойко
    Леонід Лобойко
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді
  • Марія Мартинишин
    Марія Мартинишин
    суддя Франківського районного суду м. Львова
  • Людмила Граб
    Людмила Граб
    суддя Сьомого апеляційного адміністративного суду
  • Ольга Дегтярьова
    Ольга Дегтярьова
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва