ВРП тимчасово відсторонила суддю Бабушкінського райсуду Дніпра

17:20, 22 июля 2019
Суддю відсторонено на підставі рішення Другої Дисциплінарної палати Вищої ради правосуддя.
ВРП тимчасово відсторонила суддю Бабушкінського райсуду Дніпра
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Вища рада правосуддя тимчасово відсторонила суддю Бабушкінського районного суду міста Дніпропетровська Віталія Циганкова. Про це йдеться на сайті ВРП.

Зазначається, що рішення прийнято згідно з частиною сьомою статті 49 Закону України «Про судоустрій і статус суддів» і частиною другою статті 62 Закону України «Про Вищу раду правосуддя», враховуючи рішення, ухвалене Другою Дисциплінарною палатою Вищої ради правосуддя 22 липня 2019 року.

У разі ухвалення органом, що розглядає справи про притягнення до дисциплінарної відповідальності суддів, рішення про застосування до судді дисциплінарного стягнення у виді подання про звільнення судді з посади, такий суддя автоматично тимчасово відстороняється від здійснення правосуддя до ухвалення рішення про його звільнення з посади Вищою радою правосуддя. Судді вважаються тимчасово відстороненими від здійснення правосуддя без ухвалення Вищою радою правосуддя окремого рішення.

Строк дії відсторонення суддів від здійснення правосуддя — до ухвалення Вищою радою правосуддя рішення про їх звільнення з посади або скасування рішення Дисциплінарної палати.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що ВРП ухвалила рішення про переведення судді апеляційного суду.

Також ми повідомляли, що Вища рада правосуддя відсторонила суддю з Черкаської області у зв’язку з притягненням до кримінальної відповідальності.

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Сегодня день рождения празднуют
  • Роман Кисіль
    Роман Кисіль
    суддя Запорізького окружного адміністративного суду
  • Лев Кишакевич
    Лев Кишакевич
    голова Етичної Ради, суддя Великої Палати Верховного Суду
  • Юрій Луганський
    Юрій Луганський
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді