ВРП ухвалила перевести суддю Суворовського райсуду міста Херсона

12:27, 5 сентября 2019
Суддю переведуть до Білозерського райсуду Херсонської області.
ВРП ухвалила перевести суддю Суворовського райсуду міста Херсона
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Вища рада правосуддя 5 вересня 2019 року розглянула матеріали про переведення судді на підставі рекомендації Вищої кваліфікаційної комісії суддів України.

25 липня 2019 року до Вищої ради правосуддя з Вищої кваліфікаційної комісії суддів України надійшли матеріали про переведення судді Суворовського районного суду міста Херсона Біднини Ольги Валеріївни на посаду судді Білозерського районного суду Херсонської області.

Указом Президента України від 19 січня 2016 року №15/2016 «Про ліквідацію та утворення місцевих загальних судів» ліквідовано, зокрема, Суворовський районний суд міста Херсона та утворено Херсонський міський суд Херсонської області.

Згідно з Указом Президента України від 29 грудня 2017 року №450/2017 «Про ліквідацію та утворення місцевих загальних судів» ліквідовано, зокрема, Херсонський міський суд Херсонської області та утворено окружний суд міста Херсона.

На сьогодні новоутворений окружний суд міста Херсона роботу не розпочав.

Пунктом 1 частини другої статті 53 Закону України «Про судоустрій і статус суддів» встановлено, що суддю може бути переведено до іншого суду без його згоди у разі реорганізації, ліквідації або припинення роботи суду.

Відповідно до частини третьої статті 82 цього Закону переведення судді на посаду судді до іншого суду того самого або нижчого рівня може здійснюватися без конкурсу тільки у випадках реорганізації, ліквідації або припинення роботи суду, в якому такий суддя обіймає посаду судді.

У зв’язку з наявністю вакантних посад та потребою в їх заповненні Вища кваліфікаційна комісія суддів України рішенням від 12 липня 2019 року рекомендувала суддю Суворовського районного суду міста Херсона Біднину О.В. для переведення на посаду судді Білозерського районного суду Херсонської області.

Порушень порядку надання Вищою кваліфікаційною комісією суддів України рекомендації про переведення судді Біднини О.В. на посаду судді Білозерського районного суду Херсонської області не виявлено.

За результатами розгляду рекомендації Вищої кваліфікаційної комісії суддів України не встановлено обставин, які відповідно до закону могли б бути підставою для відмови у переведенні судді Біднини О.В. на посаду судді Білозерського районного суду Херсонської області.

З огляду на викладене Вища рада правосуддя ухвалила перевести суддю Суворовського районного суду міста Херсона Біднину Ольгу Валеріївнуна посаду судді Білозерського районного суду Херсонської області.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що Вища рада правосуддя  звільнила суддю Васильківського міськрайонного суду Київської області.

Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Данило Гетманцев
    Данило Гетманцев
    голова Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики
  • Михайло Ніколаєв
    Михайло Ніколаєв
    суддя Господарського суду Чернівецької області
  • Сергій Чванкін
    Сергій Чванкін
    голова Київського районного суду м. Одеси