Оскарження порядку в’їзду та виїзду з тимчасово окупованої території: суд залучив Нацполіцію

13:23, 6 сентября 2019
5 вересня у Окружному адмінсуді відбулося підготовче засідання.
Оскарження порядку в’їзду та виїзду з тимчасово окупованої території: суд залучив Нацполіцію
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

5 вересня 2019 року відбулось підготовче засідання Окружного адміністративного суду міста Києва у справі про оскарження окремих положень постанови КМУ про порядок в’їзду та виїзду з тимчасово окупованої території України.

В ході засідання суд об’єднав справи 640/8393/19 та 640/11413/19 в одне провадження, адже в обох справах відповідачем виступає Кабінет міністрів України і позовні вимоги по своїй суті у них є однорідними. Такі заходи вжиті  судом на підставі статті 172 КАСУ для процесуальної економії часу та єдності судової практики із спірних питань.

Крім того, у підготовчому засіданні суд розглянув клопотання відповідача та залучив у якості третьої особи без самостійних вимог на предмет спору  - Національну поліцію України. У зв'язку із необхідністю наданням часу відповідачу для підготовки відзиву та надання суду доказів публікації оголошення щодо оскаржуваної постанови №367 в редакції від 5 червня 2019 року, суд оголосив перерву в підготовчому засіданні до 9 жовтня 2019 року.

Нагадаємо, позивачі оскаржують закріплені постановою положення про те, що в’їзд та виїзд з тимчасово окупованої території України громадян України, які не досягли 16-річного віку, здійснюється виключно за умови пред’явлення паспорта громадянина України, або закордонного паспорта, або проїзного документа дитини.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що ОАСК просять скасувати постанову щодо обов’язку держпідприємств віддавати майже весь прибуток.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олександр Завітневич
    Олександр Завітневич
    голова Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки