ВРП ухвалила перевести суддю Комсомольського райсуду Херсона

14:31, 10 сентября 2019
Вища рада правосуддя перевела Оксану Черниш на посаду судді Херсонського міського суду Херсонської області.
ВРП ухвалила перевести суддю Комсомольського райсуду Херсона
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Вища рада правосуддя 10 вересня 2019 року розглянула матеріали про переведення судді на підставі рекомендації Вищої кваліфікаційної комісії суддів України. Про це йдеться на сайті ВРП.

Відомо, що 12 серпня 2019 року до Вищої ради правосуддя з Вищої кваліфікаційної комісії суддів України надійшли матеріали про переведення судді Комсомольського районного суду міста Херсона Черниш Оксани Леонідівни на посаду судді Херсонського міського суду Херсонської області.

Указом Президента України від 19 січня 2016 року №15/2016 «Про ліквідацію та утворення місцевих загальних судів» ліквідовано Комсомольський районний суд міста Херсона та утворено Херсонський міський суд Херсонської області.

Згідно з Указом Президента України від 29 грудня 2017 року №450/2017 «Про ліквідацію та утворення місцевих загальних судів» ліквідовано Херсонський міський суд Херсонської області та утворено Окружний суд міста Херсона — у місті Херсоні із місцезнаходженням у місті Херсоні.

Указом Президента України від 29 грудня 2017 року №452/2017 «Про ліквідацію апеляційних судів та утворення апеляційних судів в апеляційних округах» визнано таким, що втратив чинність, Указ Президента України від 19 січня 2016 року №15/2016 «Про ліквідацію та утворення місцевих загальних судів».

Станом на 8 липня 2019 року новоутворений Окружний суд міста Херсона роботу не розпочав.

Враховуючи факт ліквідації Комсомольського районного суду міста Херсона, ВККСУ рекомендувала суддю Черниш О.Л. для переведення на посаду судді Херсонського міського суду Херсонської області.

Порушень порядку надання Вищою кваліфікаційною комісією суддів України рекомендації про переведення судді Черниш О.Л. на посаду Херсонського міського суду Херсонської області не виявлено.

За результатами розгляду рекомендації Вищої кваліфікаційної комісії суддів України не встановлено обставин, які відповідно до закону могли б бути підставою для відмови у переведенні судді Черниш О.Л. на посаду Херсонського міського суду Херсонської області.

З огляду на викладене Вища рада правосуддя ухвалила перевести суддю Комсомольського районного суду міста Херсона Черниш Оксану Леонідівну на посаду судді Херсонського міського суду Херсонської області.

Нагадаємо, «Судово-юридична газета» повідомляла про те, що ВРП оприлюднила висновок до законопроекту про діяльність органів суддівського самоврядування.

Крім того, ми писали, що ВРП ухвалила перевести суддю Суворовського райсуду міста Херсона до Білозерського райсуду.

Також відомо, що ВРП притягнула до дисциплінарної відповідальності двох суддів з Криму.

Додамо, що ВРП внесе Зеленському подання про призначення 21 судді.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Павло Григорович
    Павло Григорович
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва