Втручання в діяльність судді: Вища рада правосуддя звернулася до Генпрокуратури

13:30, 16 декабря 2019
До ВРП звернулась суддя Кам’янсько-Дніпровського районного суду Запорізької області.
Втручання в діяльність судді: Вища рада правосуддя звернулася до Генпрокуратури
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Вища рада правосуддя 12 грудня 2019 року розглянула повідомлення судді Кам’янсько-Дніпровського районного суду Запорізької області Комишньої Наталії Іванівни про втручання у її діяльність як судді щодо здійснення правосуддя. Про це йдеться на офіційному сайті ВРП.

Комишня Н.І. з листопада 2004 року перебуває на посаді судді, а з листопада 2015 року також обіймає адміністративну посаду голови Кам’янсько-Дніпровського районного суду Запорізької області.

Як зазначено у повідомленні, 17 листопада 2019 року близько 2:12 невстановлена особа здійснила підпал кабінету голови Кам’янсько-Дніпровського районного суду Запорізької області, внаслідок чого згоріла майже вся будівля суду, розташована за адресою: Запорізька область, місто Кам’янка-Дніпровська, вулиця Щаслива, 95.

Вказану подію суддя Комишня Н.І. розцінює як втручання у її діяльність, що містить ознаки тиску на неї як на суддю, а тому просить вжити відповідних заходів реагування.

Так, згідно з наданим суддею витягом із Єдиного реєстру досудових розслідувань за фактом підпалу приміщення Кам’янсько-Дніпровського районного суду Запорізької області 17 листопада 2019 року внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань та розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за частиною другою статті 194 (умисне знищення або пошкодження майна) Кримінального кодексу України.

Розглянувши повідомлення судді Кам’янсько-Дніпровського районного суду Запорізької області Комишньої Наталії Іванівни про втручання у її діяльність як судді щодо здійснення правосуддя, Вища рада правосуддя вирішила звернутися до Генеральної прокуратури України стосовно надання інформації про розкриття та розслідування злочину у кримінальному провадженні, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань 17 листопада 2019 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого частиною другою статті 194 Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що з’явилось рішення ВРП про надання висновку до законопроекту про внесення змін до Закону «Про судоустрій і статус суддів».

Також ми писали, що до ВРП звернулись судді Шостого апеляційного адміністративного суду про втручання в їхню діяльність.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва