Вища рада правосуддя розглядає матеріали щодо звільнення та призначення суддів

10:00, 14 января 2020
Рада розгляне низку важливих питань.
Вища рада правосуддя розглядає матеріали щодо звільнення та призначення суддів
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

 

У вівторок, 14 січня, Вища рада правосуддя проводить чергове засідання. Початок о 10:00. Про це йдеться на сайті ВРП.

На порядку денному:

1. Розгляд матеріалів щодо внесення подання Президентові України про призначення суддів на посади до місцевих судів:

Булах Євгенії Миколаївни — Херсонського міського суду Херсонської області;

Уманської Ольги Вікторівни — Новобузького районного суду Миколаївської області;

Білинського Михайла Володимировича — Юр’ївського районного суду Дніпропетровської області;

Цюкала Юрія Вікторовича — господарського суду міста Києва.

2. Розгляд матеріалів щодо звільнення суддів з посад за загальними обставинами:

  • у зв’язку з поданням заяви про відставку:

Космініна Сергія Олексійовича — судді Артемівського районного суду міста Луганська

Пархоменко Наталії Володимирівни — судді Центрального апеляційного господарського суду.

3. Розгляд матеріалів про звільнення суддів з посад на підставі підпункту 4 пункту 16¹ розділу XV «Перехідні положення» Конституції України відповідно до подань з рекомендаціями Вищої кваліфікаційної комісії суддів України:

Зуєвої Лариси Євгеніївни — судді Одеського апеляційного адміністративного суду;

Космініна Сергія Олексійовича — судді Артемівського районного суду міста Луганська.

4. Розгляд рішення Вищої кваліфікаційної комісії суддів України від 20 січня 2016 року № 96/дп-16 щодо наявності підстав для звільнення Галічого Вадима Миколайовича з посади судді Жовтневого районного суду міста Дніпропетровська.

5. Розгляд матеріалів про звільнення Калініченко Олени Борисівни з посади судді Солом’янського районного суду міста Києва на підставі пункту 3 частини шостої статті 126 Конституції України.

6. Розгляд матеріалів щодо наявності підстав для притягнення судді Довгинцівського районного суду міста Кривого Рогу Дніпропетровської області Середньої Наталії Григорівни до дисциплінарної відповідальності.

7. Розгляд скарги судді Печерського районного суду міста Києва Боротницької Віти Вікторівни на рішення Другої Дисциплінарної палати Вищої ради правосуддя від 18 листопада 2019 року № 3037/2дп/15-19 про притягнення її до дисциплінарної відповідальності.

8. Розгляд скарги судді Печерського районного суду міста Києва Смик Світлани Іванівни на рішення Другої Дисциплінарної палати Вищої ради правосуддя від 2 грудня 2019 року № 3276/2дп/15-19 про притягнення її до дисциплінарної відповідальності з клопотанням про поновлення строку на оскарження.

9. Розгляд скарг суддів Харківського апеляційного суду Бездітка Валерія Михайловича, Чопенка Ярослава Вікторовича, Курила Олександра Миколайовича на рішення Другої Дисциплінарної палати Вищої ради правосуддя від 23 вересня 2019 року № 2527/2дп/15-19 про притягнення їх до дисциплінарної відповідальності.

10. Розгляд скарги судді Печерського районного суду міста Києва Григоренко (Кирилюк) Ірини Володимирівни на рішення Другої Дисциплінарної палати Вищої ради правосуддя від 2 грудня 2019 року № 3278/2дп/15-19 про притягнення її до дисциплінарної відповідальності.

11. Розгляд скарги судді Жовтневого районного суду міста Дніпропетровська Антонюка Олександра Андрійовича на рішення Другої Дисциплінарної палати Вищої ради правосуддя від 2 грудня 2019 року № 3274/2дп/15-19 про притягнення його до дисциплінарної відповідальності.

12. Розгляд скарги судді Оболонського районного суду міста Києва Родіонова Сергія Олександровича на рішення Третьої Дисциплінарної палати Вищої ради правосуддя від 27 листопада 2019 року № 3163/3дп/15-19 про притягнення його до дисциплінарної відповідальності.

13. Розгляд скарг судді Корольовського районного суду міста Житомира Шалоти Костянтина Валерійовича та його представника — адвоката Лещенка А.В. на рішення Третьої Дисциплінарної палати Вищої ради правосуддя від 4 грудня 2019 року № 3304/3дп/15-19 про притягнення судді до дисциплінарної відповідальності.

14. Розгляд скарги судді Васильківського міськрайонного суду Київської області Корнієнка Сергія Валерійовича на рішення Третьої Дисциплінарної палати Вищої ради правосуддя від 10 квітня 2019 року № 1107/3дп/15-19 про притягнення його до дисциплінарної відповідальності.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» писала, що ВРП провела перше у 2020 році засідання. Рада розглянула матеріали щодо звільнення суддів.

Крім того, Вища рада правосуддя тимчасово відсторонила суддю Бабушкінського райсуду.

Також ВРП підтримала рішення щодо притягнення судді до дисциплінарної відповідальн

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олександр Завітневич
    Олександр Завітневич
    голова Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки