ВРП розглядає матеріали щодо призначення та звільнення суддів

10:00, 6 февраля 2020
Вища рада правосуддя розгляне також низку інших важливих питань.
ВРП розглядає матеріали щодо призначення та звільнення суддів
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У четвер, 6 лютого, Вища рада правосуддя проводить чергове засідання. Про це йдеться на офіційному сайті ВРП.

1. Розгляд матеріалів щодо внесення подання Президентові України про призначення суддів на посади:

Кратка Дмитра Михайловича — Маловисківського районного суду Кіровоградської області.

2. Розгляд матеріалів про звільнення суддів з посад на підставі підпункту 4 пункту 16¹ розділу XV «Перехідні положення» Конституції України відповідно до подань з рекомендаціями Вищої кваліфікаційної комісії суддів України:

Новікової Тамари Вадимівни — судді Черкаського окружного адміністративного суду

3. Розгляд скарги судді Октябрського районного суду міста Полтави Гольник Лариси Владленівни на рішення Третьої Дисциплінарної палати Вищої ради правосуддя від 23 травня 2018 року № 1467/3дп/15-18 про притягнення її до дисциплінарної відповідальності.

4. Розгляд скарги судді Старобільського районного суду Луганської області Озерова Віталія Олександровича на рішення Другої Дисциплінарної палати Вищої ради правосуддя від 14 січня 2019 року № 72/2дп/15-19 про притягнення судді до дисциплінарної відповідальності.

5. Розгляд скарги судді Печерського районного суду міста Києва Григоренко (Кирилюк) Ірини Володимирівни на рішення Другої Дисциплінарної палати Вищої ради правосуддя від 2 грудня 2019 року № 3278/2дп/15-19 про притягнення її до дисциплінарної відповідальності.

6. Розгляд клопотання судді Печерського районного суду міста Києва Карабаня Володимира Миколайовича про поновлення строку на оскарження рішення Другої Дисциплінарної палати Вищої ради правосуддя від 2 грудня 2019 року № 3275/2дп/15-19 про притягнення його до дисциплінарної відповідальності.

7. Розгляд скарги представника судді Червонозаводського районного суду міста Харкова Єжова Віктора Анатолійовича – адвоката Остапенка Дмитра Миколайовича на рішення Першої Дисциплінарної палати Вищої ради правосуддя від 13 грудня 2019 року № 3476/1дп/15-19 про притягнення судді до дисциплінарної відповідальності.

8. Розгляд повідомлення суддів Шостого апеляційного адміністративного суду Степанюка Анатолія Германовича, Губської Людмили Вікторівни про втручання в діяльність суддів щодо здійснення правосуддя.

9. Про затвердження висновків членів Вищої ради правосуддя про відсутність підстав для вжиття заходів щодо забезпечення незалежності суддів та авторитету правосуддя:

1) Іванової Л.Б. - за повідомленням судді господарського суду міста Києва Плотницької Наталі Борисівни;

2) Швецової Л.А. – за повідомленням судді Полтавського окружного адміністративного суду Алєксєєвої Наталії Юнівни;

3) Швецової Л.А. – за повідомленням судді Деснянського районного суду міста Києва Шмигельського Дмитра Івановича;

4) Швецової Л.А. – за повідомленням суддів господарського суду Хмельницької області Димбовського В’ячеслава Вікторовича, Мухи Миколи Євгеновича, Музики Максима Васильовича;

5) Шелест С.Б. – за повідомленням судді господарського суду Черкаської області Хабазні Юрія Андрійовича.

10. Різне.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що Велика Палата ВС визначилась з питанням представництва у справах за участі ВРП.

Також ми писали, що ВРП не може використовувати скасування судового рішення як підставу для дисциплінарної відповідальності.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва