Вища рада правосуддя розглядає скарги та повідомлення суддів

10:00, 25 февраля 2020
На порядку денному — 11 питань.
Вища рада правосуддя розглядає скарги та повідомлення суддів
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У вівторок, 25 лютого, Вища рада правосуддя проводить чергове засідання. Про це йдеться на офіційному сайті ВРП.

На порядку денному:

  1. Розгляд клопотання заступника Генерального прокурора  керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Холодницького Назара Івановича про тимчасове відсторонення судді Міжгірського районного суду Закарпатської області Гайдура Антона Юрійовича від здійснення правосуддя у зв’язку з притягненням до кримінальної відповідальності.
  2. Розгляд скарги судді Шевченківського районного суду міста Києва Макаренко Ірини Олександрівни на рішення Першої Дисциплінарної палати від 17 січня 2020 року № 99/1дп/15-20 у частині притягнення її до дисциплінарної відповідальності та клопотання про поновлення строку для оскарження зазначеного рішення.
  3. Розгляд скарги судді Київського апеляційного адміністративного суду Петрика Ігоря Йосиповича на рішення Другої Дисциплінарної палати Вищої ради правосуддя від 9 грудня 2019 року № 3386/2дп/15-19 про притягнення його до дисциплінарної відповідальності.
  4. Розгляд скарги судді Бабушкінського районного суду міста Дніпропетровська Женеску Елеонори Вячеславни на рішення Третьої Дисциплінарної палати Вищої ради правосуддя від 11 грудня 2019 року № 3412/3дп/15-19 про притягнення її до дисциплінарної відповідальності.
  5. Розгляд скарги Трикуль Світлани Анатоліївни на рішення Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокуратури від 6 грудня 2017 року № 319дп-17 про закриття дисциплінарного провадження стосовно прокурорів відділу процесуального керівництва при провадженні досудового розслідування територіальними органами поліції та підтримання державного обвинувачення прокуратури Дніпропетровської області Манукяна Георгія Георгійовича, Бурчика Юрія Віталійовича, Філя Олександра Ігоровича та Супруна Максима Олександровича.
  6. Розгляд скарги прокурора Васильківського відділу Києво-Святошинської місцевої прокуратури Київської області Виродова Антона Юрійовича на рішення Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів від 12 червня 2019 року № 176дп-19 про притягнення його до дисциплінарної відповідальності.
  7. Розгляд клопотання Генеральної інспекції Генеральної прокуратури України про поновлення строку на оскарження рішення Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів від 12 грудня 2018 року № 563дп-18 про закриття дисциплінарного провадження щодо заступника керівника Шосткінської місцевої прокуратури Сумської області Ковальової Ольги Вікторівни.
  8. Розгляд повідомлення судді Михайлівського районного суду Запорізької області Машкіної Наталі Василівни про втручання в діяльність судді щодо здійснення правосуддя.
  9. Про затвердження висновків членів Вищої ради правосуддя про відсутність підстав для вжиття заходів щодо забезпечення незалежності суддів та авторитету правосуддя:

1) Краснощокової Н.С. — за повідомленням судді Жмеринського міськрайонного суду Вінницької області Верніка Володимира Михайловича;

2) Маловацького О.В. — за повідомленням судді Павлоградського міськрайонного суду Дніпропетровської області Бондаренко Вікторії Михайлівни;

3) Швецової Л.А. — за повідомленням судді Краснокутського районного суду Харківської області Каліберди В’ячеслава Анатолійовича.

    10. Про затвердження ухвали Першої Дисциплінарної палати Вищої ради правосуддя від 16 серпня 2019 року № 2174/1дп/15-19.

    11. Різне.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що Вища рада правосуддя відправила у відставку чотирьох суддів. 

Також ми писали, що ВРП не може використовувати скасування судового рішення як підставу для дисциплінарної відповідальності.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Інна Плахтій
    Інна Плахтій
    член Вищої ради правосуддя
  • Віталій Галаган
    Віталій Галаган
    суддя Дніпровського районного суду міста Києва
  • Олена Губська
    Олена Губська
    суддя Верховного Суду у Касаційному адміністративному суді