Які справи розгляне Верховний Суд: опубліковано анонс

20:56, 4 мая 2020
ВС планує розглянути низку справ.
Які справи розгляне Верховний Суд: опубліковано анонс
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Верховний Суд оприлюднив анонс судових засідань у справах, які можуть бути цікавими для правників, ЗМІ та громадськості.

«5 травня 2020 року о 15:00 Касаційний адміністративний суд у складі Верховного Суду розгляне справу № 638/17817/18, у якій позивач просить визнати протиправними дії Департаменту містобудування, архітектури та генерального плану Харківської міської ради стосовно ненадання будівельного паспорта на будівництво садового будинку. Відмовляючи в наданні паспорта на будівництво, відповідач послався на те, що в плані зонування території м. Харкова не передбачено розміщення садового будинку на земельній ділянці.

На 10:00 6 травня 2020 року Касаційний адміністративний суд у складі ВС призначив розгляд справи № 420/6705/18, у якій позивач оскаржує рішення виконкому Крижанівської сільради Лиманського району Одеської області щодо встановлення тарифів на виробництво та постачання теплової енергії. Касаційне провадження у цій справі відкрито, як у такій, що становить значний суспільний інтерес, адже стосується значної частини сільської територіальної громади.

Цього ж дня о 10:30 планується перегляд у касаційному порядку справи № 640/10548/19, предметом позову в якій є стягнення з ТОВ «Бершка Україна» на користь Київського міського відділення Фонду соціального захисту інвалідів адміністративно-господарських санкцій у розмірі 980123,13 грн та пені в розмірі 31167,71 грн. На переконання позивача, відповідач не виконав нормативу, призначеного для працевлаштування осіб з інвалідністю.

7 травня 2020 року о 15:00 Касаційний адміністративний суд планує продовжити розгляд справи № 9901/606/19 за позовом до Президента України щодо невстановлення порядку особистого прийому громадян. Позивач просить зобов’язати відповідача його прийняти. Раніше колегія суддів, задовольнивши клопотання сторін про надання можливості для примирення, зупинила провадження у справі до 18 квітня. Оскільки цей строк завершився, але примирення сторони не досягли, колегія суддів провадження у справі поновила.

Зверніть увагу!

У зв’язку з установленим на території України карантином та запровадженою надзвичайною ситуацією сторони у справах можуть заявити клопотання про перенесення судових засідань. Тому розгляд справ може бути відкладений», — йдеться у повідомленні.

Раніше «Судово-юридична газета» писала про правові позиції Верховного Суду за період карантину.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Михайло Спірідонов
    Михайло Спірідонов
    голова Харківського окружного адміністративного суду
  • Олена Фонова
    Олена Фонова
    суддя Господарського суду Луганської області