6 років їздив з підробленими водійськими правами: суд виніс вирок

15:21, 22 июня 2020
Прокурор і підозрюваний уклали угоду про визнання винуватості.
6 років їздив з підробленими водійськими правами: суд виніс вирок
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Ярмолинецький районний суд затвердив угоду про визнання винуватості, укладену між прокурором і підозрюваним у пособництві в підробленні посвідчення і використанні завідомо підробленого документа (частина 5 статті 27 частини 1 статті 358 КК України, частина 4 статті 358 КК України), визнав останнього винним у інкримінованих злочинах і призначив узгоджене остаточне покарання – 1530 гривень штрафу.  Про це інформує прес-служба Хмельницького апеляційного суду.

За вироком, 58-річний житель Ярмолинецького району в 2014 році передав особі, яку не встановило слідство, фото, анкетні дані і 500 гривень для виготовлення підробленого водійського посвідчення. Незаконно отримавши право керувати транспортними засобами категорій «А», «А1», «В», «В1», «С», «С1», чоловік шість років їздив за кермом, допоки його не зупинили поліцейські після порушення Правил дорожнього руху. Патрульним від пред’явив посвідчення водія, яке не відповідає бланкам встановленого зразка, що перебувають в офіційному обігу на території України.

Прокурор і підозрюваний уклали угоду про визнання винуватості, дійшовши згоди щодо формулювання обвинувачення, усіх істотних обставин справи, правової кваліфікації дій – і просили суд її затвердити. У судовому засіданні обвинувачений беззастережно визнав свою вину.

Суд дійшов висновку, що є правові підстави для затвердження цієї угоди, позаяк вона відповідає вимогам законодавства.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, коли накладення штрафу на водія за відсутності адвоката є незаконним: позиція КАС ВС.

Також ми розповідали про про неналежне повідомлення особи про розгляд справи щодо притягнення до адміністративної відповідальності.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва