Суддю з Харкова відсторонено від здійснення правосуддя

15:01, 23 июня 2020
Суддя підозрюється в отриманні 4 тисяч доларів США неправомірної вигоди.
Суддю з Харкова відсторонено від здійснення правосуддя
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У вівторок, 23 червня, Вища рада правосуддя задовольнила клопотання керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назара Холодницького про тимчасове відсторонення судді одного з районних судів міста Харкова, викритого на отриманні 4 тис. доларів США неправомірної вигоди, від здійснення правосуддя у зв’язку із притягненням до кримінальної відповідальності. Про це повідомляє пресс-служба САП.

Строк відсторонення служителя Феміди – на строк досудового розслідування.

Як вже повідомлялось, 27 травня 2020 року за процесуального керівництва прокурорів САП детективами #НАБУ спільно з ГУБКОЗ СБУ було викрито вказаного суддю на отриманні 4 тис. доларів США неправомірної вигоди.

Слідством встановлено, що під час розгляду обвинувального акту у кримінальному провадженні служитель Феміди висловив захиснику обвинуваченого прохання надати неправомірну вигоду у сумі 4 тисяч доларів США за винесення ухвали про повернення обвинуваченому вилучених під час досудового розслідування грошових коштів у сумі понад 30 тис. доларів США.

Після одержання неправомірної вигоди суддя задовольнив клопотання сторони захисту та виніс ухвалу, якою зобов’язав повернути вилучені під час досудового розслідування кошти.

28 травня 2020 року судді повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України. 19 червня 2020 року йому обрано запобіжний захід у вигляді застави у розмірі понад 168 тис. гривень.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» писала, що ВРП тимчасово відсторонила суддю Дніпропетровського окружного адмінсуду.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олена Смірнова
    Олена Смірнова
    суддя Господарського суду Харківської області
  • Олеся Алтухова
    Олеся Алтухова
    суддя Лубенського міськрайонного суду Полтавської області