Нова судова реформа Володимира Зеленського: ВРП підтримала законопроект

15:58, 25 июня 2020
ВРП підтримала ініційований Президентом України законопроект про зміни до Закону України «Про судоустрій і статус суддів» та деяких законів України щодо діяльності Верховного Суду та органів суддівського врядування.
Нова судова реформа Володимира Зеленського: ВРП підтримала законопроект
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Президент України Володимир Зеленський у порядку консультацій скерував до Вищої ради правосуддя проект Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про судоустрій і статус суддів» та деяких законів України щодо діяльності Верховного Суду та органів суддівського врядування», який згодом був зареєстрований у Верховній Раді України за номером 3711, передає офіційний сайт ВРП.

Вища рада правосуддя дала на цей законопроект позитивний консультативний висновок, виходячи з того, що документ спрямований на виконання Рішення № 4-р/2020 Конституційного Суду України від 11 березня 2020 щодо відповідності Конституції України окремих положень закону України від 16 жовтня 2019 року № 193–IX «Про внесення змін до Закону України «Про судоустрій і статус суддів» та деяких законів України щодо діяльності органів суддівського врядування» та передбачає формування Вищої кваліфікаційної комісії суддів України за участю іноземних експертів, що сприятиме вирішенню кадрової проблеми в судах України.

Відповідно до пункту 15 частини першої статті 3 Закону України «Про Вищу раду правосуддя» передбачено, що Вища рада правосуддя надає обов’язкові до розгляду консультативні висновки щодо законопроектів з питань утворення, реорганізації чи ліквідації судів, судоустрою і статусу суддів.

Раніше «Судово-юридична газета» писала про те, як будуть формувати нову ВККС, нові повноваження Вищої ради правосуддя, а ВСУ припинить існування. 

Крім того, депутати подали законопроект про внормування навантаження на суддів КАС.

Додамо, у Венеціанській комісії та МВФ розповіли про перспективи фільтрації членів Вищої ради правосуддя цивільними експертами.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Данило Гетманцев
    Данило Гетманцев
    голова Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики
  • Михайло Ніколаєв
    Михайло Ніколаєв
    суддя Господарського суду Чернівецької області
  • Сергій Чванкін
    Сергій Чванкін
    голова Київського районного суду м. Одеси