Незалежність судової влади є загальнодержавною цінністю: Андрій Овсієнко

13:53, 25 сентября 2020
Андрій Овсієнко звернувся із вітальним словом до учасників ІІ Одеського судового форуму «Судова влада: синергія заради ефективності».
Незалежність судової влади є загальнодержавною цінністю: Андрій Овсієнко
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Судова влада є однією з трьох рівноправних та незалежних гілок влади, а Вища рада правосуддя – незалежним конституційним органом, який забезпечує незалежність судової влади, її функціонування на засадах відповідальності, підзвітності перед суспільством. На цьому акцентував увагу голова ВРП Андрій Овсієнко, звертаючись із вітальним словом до учасників ІІ Одеського судового форуму «Судова влада: синергія заради ефективності». Повідомляє пресслужба ВРП.

«Незалежність не є привілеєм суду як інституції або судді. Суддівська незалежність є загальнодержавною та загальносуспільною цінністю, гарантією забезпечення права кожного, хто звертається до суду, та посилює можливість реалізувати таке право», – зазначив Андрій Овсієнко.

На його переконання, незалежність суду підвищує довіру громадськості до судової влади, обумовлює рівність усіх перед законом, посилює повагу до результатів судового процесу, стимулює виконання судових рішень та дотримання приписів суду. Все це, за словами голови ВРП, є показниками довіри до судової системи, її легітимності в очах суспільства.

Андрій Овсієнко закликав до відкритого діалогу та співпраці в питаннях реформування судової системи. Він зауважив, що форум є унікальним майданчиком комунікації для представників судової влади, законодавців, адвокатів, науковців, вітчизняних та міжнародних експертів, на якому вони мають можливість висловити свої бачення та потреби, обмінятися досвідом та експертними думками. З цього приводу Голова ВРП процитував Бернарда Шоу: «Якщо у вас є яблуко і у мене є яблуко, і якщо ми обмінюємося цими яблуками, то у вас і у мене залишиться по одному яблуку. А якщо у вас є ідея і в мене є ідея, і ми обмінюємося ідеями, то у кожного з нас буде по дві ідеї».

Нагадаємо, «Судово-юридична газета» писала, що 25 вересня проходить ІІ Одеський Конституційний форум «Судове врядування та Конституціоналізм: синергія заради ефективності». 

На заході обговорювали низку питань, присвячених черговому етапу судової реформи в Україні крізь призму Конституції України.

Також ми наводили основні цитати виступу на форумі Андрія Костіна

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути у курсі найважливіших подій.

Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Данило Гетманцев
    Данило Гетманцев
    голова Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики
  • Михайло Ніколаєв
    Михайло Ніколаєв
    суддя Господарського суду Чернівецької області
  • Сергій Чванкін
    Сергій Чванкін
    голова Київського районного суду м. Одеси