Укріпити систему антикорупційних органів держави можливо лише шляхом приведення законодавства у відповідність до Конституції – КСУ

08:05, 13 ноября 2020
КСУ просить Веніславського повідомити, хто та яким чином передав Офісу Президента текст рішення Суду ще до його офіційного оприлюднення.
Укріпити систему антикорупційних органів держави можливо лише шляхом приведення законодавства у відповідність до Конституції – КСУ
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Конституційний Суд прокоментував заяву представника Президента України у Конституційному Суді України Федора Веніславського щодо начебто наявності Рішення КСУ від 27.10.2020 року № 13-р/2020 в Офісі Президента вже 27 жовтня, тобто в день його ухвалення.

«11 листопада 2020 року представник Президента України у Конституційному Суді України Федір Веніславський в інтерв’ю одному із засобів масової інформації в черговий раз коментуючи Рішення КСУ від 27.10.2020 року № 13-р/2020 та його роботу в цілому, серед іншого, заявив, що текст зазначеного рішення Конституційного Суду України був в Офісі Президента вже 27 жовтня, тобто в день його ухвалення. Також він зазначив, що «з боку Конституційного Суду України йде системний наступ на всю систему антикорупційних органів». Не оминув він своєю увагою також стан здоров’я суддів Конституційного Суду України та працівників Секретаріату Суду.

Проаналізувавши низку публікацій та заяв пана Веніславського стає очевидним, що він поширює лише свої особисті міркування щодо рішення Конституційного Суду України, питань його майбутньої роботи та подальшої долі суддів в цілому. Більше того, зафіксовані візити Федора Веніславського до Конституційного Суду України, які не пов’язані з виконанням представництва Президента в КСУ, його спілкування з окремими суддями можуть свідчити про незаконний вплив на них з метою блокування розгляду справ, що є категорично недопустимим. Припускаємо, що все це може бути пов’язане з його політичною діяльністю, оскільки зазначені дії не входять до його безпосередніх повноважень як представника Президента в Конституційному Суді України.

З огляду на викладене, Конституційний Суд України звертається до представника Президента у КСУ повідомити, хто та яким чином в порушення вимог чинного законодавства передав Офісу Президента текст рішення Конституційного Суду України ще до його офіційного оприлюднення на офіційному вебсайті Суду.

Також задля надання об’єктивної інформації повідомляємо, що наразі в Конституційному Суді України зафіксовано окремі попередні діагностування захворювання на COVID-19 декількох суддів.

У зв’язку з цим, з метою недопущення поширення захворювання судді працюють у дистанційному режимі. Жодних судових засідань за участі суддів, у яких діагностовано захворювання чи його ознаки, не відбувалося.

Одночасно звертаємо увагу, що не лише представник Президента в Конституційному Суді намагається дискредитувати роботу Суду. Очевидним є те, що Голова НАЗК Олександр Новіков веде інформаційну війну з метою приховати свої неправомірні дії щодо виконання рішення Конституційного Суду  України та запобігти юридичній відповідальності за це.

Зважаючи на викладене, Конституційний Суд України в подальшому утримається від реагування на поширення подібної інформації з боку зазначених осіб».

Раніше у КСУ заявили, що прикриваючись рішенням Конституційного Суду України, НАЗК самоусувається від виконання своїх повноважень.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що Зеленський збирається «лікувати» судову систему.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Сегодня день рождения празднуют
  • Ірина Гирила
    Ірина Гирила
    суддя Господарського суду Тернопільської області
  • Леонід Лобойко
    Леонід Лобойко
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді
  • Марія Мартинишин
    Марія Мартинишин
    суддя Франківського районного суду м. Львова
  • Людмила Граб
    Людмила Граб
    суддя Сьомого апеляційного адміністративного суду
  • Ольга Дегтярьова
    Ольга Дегтярьова
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва