ВРП відрядила чотирьох суддів для здійснення правосуддя

15:15, 24 ноября 2020
У зв’язку з надмірним судовим навантаженням у Бабушкінському райсуді міста Дніпропетровська та Ленінському райсуді міста Кіровограда Вища рада правосуддя 24 листопада 2020 року вирішила відрядити чотирьох суддів для здійснення правосуддя.
ВРП відрядила чотирьох суддів для здійснення правосуддя
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Вища рада правосуддя вирішила відрядити для здійснення правосуддя трьох суддів до Бабушкінського районного суду міста Дніпропетровська та одного суддю до Ленінського районного суду міста Кіровограда шляхом тимчасового переведення. Зокрема, у Бабушкінському районному суді міста Дніпропетровська передбачено 16 штатних посад суддів, наразі здійснюють правосуддя сім суддів. Відрядження суддів строком на один рік дасть змогу врегулювати навантаження та забезпечити належні умови для доступу до правосуддя у цьому суді. Про це повідомляє пресслужба ВРП.

У зв’язку з надмірним судовим навантаженням та з метою забезпечення належних умов для доступу до правосуддя у Бабушкінському районному суді міста Дніпропетровська та Ленінському районному суді міста Кіровограда Вища рада правосуддя 24 листопада 2020 року вирішила відрядити чотирьох суддів для здійснення правосуддя, а саме:

  • суддю Золочівського районного суду Львівської області Кіпчарського Олександра Миколайовича – до Бабушкінського районного суду міста Дніпропетровська з 8 грудня 2020 року до 29 вересня 2021 року;
  • суддю Добропільського міськрайонного суду Донецької області Кошлю Андрія Олександровича – до Бабушкінського районного суду міста Дніпропетровська з 8 грудня 2020 року до 29 вересня 2021 року;
  • суддю Покровського районного суду Дніпропетровської області Лукінову Катерину Сергіївну – до Бабушкінського районного суду міста Дніпропетровська з 8 грудня 2020 року строком на один рік;
  • суддю Знам’янського міськрайонного суду Кіровоградської області Тьора Євгенія Миколайовича – до Ленінського районного суду міста Кіровограда з 8 грудня 2020 року до 24 вересня 2021 року.

Рішення про початок процедури відрядження до вказаних судів Вища рада правосуддя прийняла 15 та 17 вересня 2020 року.

Суддям Синельниківського міськрайонного суду Дніпропетровської області Бондаренко Ганні Віталіївні, Хотинського районного суду Чернівецької області Руснаку Анатолію Івановичу, Орджонікідзевського міського суду Дніпропетровської області Томашу Вадиму Івановичу, Любарського районного суду Житомирської області Вальчуку Валерію Вікторовичу, Міловського районного суду Луганської області Гуцолу Максиму Павловичу та Онуфріївського районного суду Кіровоградської області Шульженко Вікторії Володимирівні було відмовлено у відрядженні до інших судів, зокрема, у зв’язку з тим, що їх відрядження призведе до надмірного рівня судового навантаження та недостатнього кадрового наповнення у судах, де вказані судді наразі працюють.

Нагадаємо, «Судово-юридична газета» писала, що у ВРП назвали причини тривалого невиконання судових рішень та шляхи вирішення проблеми.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Павло Григорович
    Павло Григорович
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва