Антикорсуд ухвалив виправдувальний вирок у справі високопосадовця з Львівської області

15:58, 9 декабря 2020
Ухвалено вирок у справі за обвинуваченням колишнього начальника Будинкоуправління №1 Яворівської КЕЧ та визнано його невинуватим.
Антикорсуд ухвалив виправдувальний вирок у справі високопосадовця з Львівської області
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У середу, 9 грудня, колегія суддів Вищого антикорупційного суду ухвалила вирок у справі за обвинуваченням колишнього начальника Будинкоуправління №1 Яворівської КЕЧ та визнала його невинуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України. Про це інформує пресцентр Вищого антикорупційного суду.

Суд дійшов висновку, що є підстави для ухвалення виправдувального вироку, оскільки стороною обвинувачення не доведено, що в діях обвинуваченого є склад кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України.

За версією сторони обвинувачення, особа, перебуваючи на посаді начальника Будинкоуправління № 1 Яворівської КЕЧ, вчинила службове підроблення – склала та видала неправдиві офіційні документи шести актів здачі-приймання робіт за послуги з оренди двох модульних газових котелень. Такі послуги, фактично, не надавались та не могли бути наданими. Відповідно, він вчинив розтрату грошових коштів Будинкоуправління в особливо великих розмірах - у сумі 1 180 000 грн, що більше ніж у 600 разів перевищує неподатковий мінімум доходів громадян на момент вчинення злочину.

Вирок може бути оскаржений до Апеляційної палати ВАКС упродовж 30 днів із дня його проголошення.

Нагадаємо, «Судово-юридична газета» розповідала про деталі справи посадовця Будинкоуправління №1 Яворівської КЕЧ, яка бере свій початок ще з серпня 2019 року. 

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва