Наніс мільйонний збиток держбюджету: у справі високопосадовця є деталі

18:30, 19 сентября 2019
ВАКС відмовив у затвердженні угоди про визнання винуватості.
Наніс мільйонний збиток держбюджету: у справі високопосадовця є деталі
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У середу, 18 вересня, колегія суддів Вищого антикорупційного суду відмовила у затверджені угоди про визнання винуватості від 29 серпня 2019 року між Спеціалізованою антикорупційною прокуратурою та начальником Будинкоуправління №1 Яворівської КЕЧ району Щудлюком О.М. Про це передає офіційний сайт ВАКС.

«Зміст зазначеної угоди свідчив про те, що при її укладенні прокурор без належних на те підстав зробив висновок про наявність суспільного інтересу у забезпеченні швидкого досудового розслідування.

На думку колегії суду, шкода, яка була заподіяна Будинкоуправлінню №1 Яворівської КЕЧ району та обороноздатності держави, не відповідає тому пом'якшенню покарання, яке просив застосувати прокурор. До такого висновку суд дійшов з огляду на ступінь та характер сприяння Щудлюка О.М. у проведенні кримінального провадження, займану ним посаду, зміст, характер та сутність вчинених обвинуваченим дій під час часткової мобілізації, а також зважаючи на несприйняття та осуд таких дій суспільством», — йдеться у повідомленні ВАКС.

Нагадаємо, «Судово-юридична газета» повідомляла про те, що в Україні почав роботу Вищій антикорупційний суд

Також ми писали, що Спеціалізована антикорупційна прокуратура направила до Вищого антикорупційного суду обвинувальний акт стосовно очільника підприємства Збройних сил України у Львівській області.

Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Павло Григорович
    Павло Григорович
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва