Підпал автомобіля судді: ВРП звернулася до ОГП та Служби судової охорони

16:37, 12 января 2021
2 січня невідома особа шляхом підпалу умисно пошкодила автомобіль марки «Nissan Qashqai».
Підпал автомобіля судді: ВРП звернулася до ОГП та Служби судової охорони
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Вища рада правосуддя на засіданні 12 січня розглянула повідомлення судді Івано-Франківського міського суду Івано-Франківської області Ольги Михайлівни Бабій про втручання в її діяльність як судді щодо здійснення правосуддя, передає офіційний сайт ВРП.

2 січня 2021 року, повідомила суддя, невідома особа шляхом підпалу умисно пошкодила автомобіль марки «Nissan Qashqai», який належить судді на правах власності. Інцидент стався у дворі багатоповерхового будинку в Івано-Франківську. Внаслідок підпалу автомобіль судді повністю згорів.

За вказаним фактом 3 січня 2021 року слідчим відділом Івано-Франківського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Івано-Франківській області внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками злочину, передбаченого частиною другою статті 194 Кримінального кодексу України (умисне знищення або пошкодження майна).

Суддя Бабій О.М. пов’язує інцидент зі своєю професійною діяльністю та вважає це втручанням у діяльність судді.

Обставини, встановлені під час перевірки повідомлення судді Бабій О.М., дають підстави для висновку, що дії невідомих осіб стосовно пошкодження майна, яке належить судді, можуть викликати обґрунтоване занепокоєння у тому числі щодо власної безпеки судді, що створює реальну загрозу суддівській незалежності.

Враховуючи, що безпека суддів визначена як одна з основних гарантій незалежності суддів, з огляду на обставини події, про які повідомила суддя Бабій О.М., Вища рада правосуддя ухвалила рішення про вжиття заходів забезпечення незалежності суддів та авторитету правосуддя, визначених статтею 73 Закону України «Про Вищу раду правосуддя», а саме:

  • звернутися до Офісу Генерального прокурора щодо надання інформації про розкриття та розслідування злочину у кримінальному провадженні, внесеному 3 січня 2021 року до ЄРДР за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого частиною другою статті 194 Кримінального кодексу України, за обставинами, повідомленими суддею Івано-Франківського міського суду Івано-Франківської області Бабій Ольгою Михайлівною;
  • звернутися до Служби судової охорони щодо невідкладного вжиття передбачених законом заходів із забезпечення особистої безпеки суддів та охорони приміщення Івано-Франківського міського суду Івано-Франківської області.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Сергій Дячук
    Сергій Дячук
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Юлія Черняк
    Юлія Черняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді