Суддя ВАКС оскаржить притягнення до дисциплінарної відповідальності

11:45, 16 января 2021
Тимур Хамзін заявив, що не згоден із рішенням Третьої дисциплінарної палати ВРП.
Суддя ВАКС оскаржить притягнення до дисциплінарної відповідальності
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Суддя Вищого антикорупційного суду Тимур Хамзін повідомив про незгоду з прийнятим щодо себе рішенням дисциплінарної палати ВРП та заявив про намір оскаржити його. 

Напередодні, 13 січня 2021 року Третьою дисциплінарною палатою Вищої ради правосуддя постановлено ухвалу про притягнення судді ВАКС Тимура Хамзіна до дисциплінарної відповідальності та застосування дисциплінарного стягнення у виді попередження. Підставою для відкриття дисциплінарного провадження стала скарга адвоката судді Окружного адміністративного суду Києва Володимира Келеберди

Нагадаємо, ухвалою від 30 червня 2020 року суддя Тимур Хамзін надав дозвіл на проведення обшуку квартири, яка перебуває у фактичному володінні судді Окружного адміністративного суду Києва. На думку скаржника, під час розгляду клопотання про надання дозволу на обшук мала місце неналежна поведінка судді, яка полягає у:

1) незазначенні в судовому рішенні мотивів прийняття або відхилення аргументів щодо суті спору;

2) умисному або у зв’язку з очевидною недбалістю, допущені суддею, який брав участь в ухваленні судового рішення, порушення прав людини і основоположних свобод.

«Суддя висловив незгоду з позицією заявника скарги та надав дисциплінарній палаті свої пояснення. Проте її члени дійшли до висновку про наявність у діях слідчого судді складу дисциплінарного проступку. Найближчим часом Тимур Хамзін оскаржить це рішення у порядку, передбаченому законодавством», - сказано у повідомленні.

Нагадаємо, що дисциплінарну справу щодо Т. Хамзіна було відкрито 19 серпня 2020 року. 

А 16 листопада 2020 року Друга дисциплінарна палата ВРП притягнула до відповідальності у вигляді попередження слідчу суддю ВАКС Віру Михайленко. Автором скарги на суддю став адвокат політика і підприємця Миколи Злочевського. 

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олександр Завітневич
    Олександр Завітневич
    голова Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки